Mezinárodní kuchyně
(70 receptů)
Speciality světové kuchyně, od sousedních zemí až po Dálný východ a Ameriku.
Houbové rizotto s dýní
(9)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.
Rajčatové crostini
(1)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.
Brynzové halušky
(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.
Švédské masové kuličky
(12)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.
Zeleninová frittata
(10)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Kuřecí stehna po marocku
(15)
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.
Hamburger s cibulovým čatní
(2)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.
Těstoviny s omáčkou enchilada
(0)
Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.
Americký chléb sourdough
(1)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Mexické fazole
(15)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.
Hovězí Stroganoff
(0)
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Šunkové lasagne s ricottou
(11)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.
Vepřový burger po španělsku
(4)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.
Kuřecí stir-fry
(534)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.
Jablečná crostata
(216)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.
Smažené sardinky s tarator
(13)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
zařazeno v: Ryby a mořské plody, Mezinárodní kuchyně
Boloňské gnocchi
(14)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Ratatouille
(9)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Pečené kuře Tandoori
(215)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.
Hummus
(4)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.
Rýžový salát
(10)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.
Egyptské koshari
(29)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.
Mexický salát s rajčaty
(10)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.
Tiramisu
(4)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.
zařazeno v:
Mezinárodní kuchyně
Mezinárodní kuchyně
Vepřové kuličky
(2)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.
Tyrolské knedlíčky do polévky
(34)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.
zařazeno v: Polévky nezahuštěné, Mezinárodní kuchyně
Kuře Piccata
(96)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.
Strapačky se zelím a slaninou
(8)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.
Směs pěti koření
(2)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.
zařazeno v:
Mezinárodní kuchyně
Mezinárodní kuchyně
Chili con carne
(24)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Bündnerská ječná polévka
(113)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.
zařazeno v: Polévky zahuštěné, Mezinárodní kuchyně
Hamburger s kozím sýrem
(160)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.
Pesto
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.
Polníčkový salát
(9)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.
Citronové telecí medailonky
(14)
Itálie - jemné telecí medailonky s výraznou citronovou omáčkou zjemněnou lžící másla.
Omáčka Marinara
(31)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Lasagne bolognese
(75)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.
Japonské knedlíčky Gyoza
(1)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.
Brambory pečené ve stříbře
(1)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.
Indický chléb naan
(2)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.