Mé Oblíbené Recepty
Španělský ptáček
Španělský ptáček
 

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 55 min
doba vaření 55 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 89 komentářů.
zobrazit komentáře (89)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jméno „španělský ptáček“ tento pokrm pravděpodobně získal tím, že jej vařili španělští kuchaři na dvoře Rudolfa II. A ptáček, protože závitek připomíná oškubaného ptáčka.

Ingredience

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Inspirace pro Vás

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(10)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(15)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(88)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(546)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(23)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(4)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.
Komentáře k receptu Španělský ptáček
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Vamburderee
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-14 04:56:53
buy hemp oil http://cbdoilusd.com/ cbd for sale cbd online best cbd oil
Vamburderee
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-13 23:25:27
buy cbd oil online http://cbdoilusd.com/ - cannabis oil cbd near me cannabis oil
poiguounc
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-11 12:07:39
online casino real money http://casinoslotsfest.com/ - casino online slots free slots games slots games
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce