Mé Oblíbené Recepty
Španělský ptáček
Španělský ptáček
 

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 55 min
doba vaření 55 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 89 komentářů.
zobrazit komentáře (89)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jméno „španělský ptáček“ tento pokrm pravděpodobně získal tím, že jej vařili španělští kuchaři na dvoře Rudolfa II. A ptáček, protože závitek připomíná oškubaného ptáčka.

Ingredience

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Inspirace pro Vás

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(14)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(180)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.8. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(11)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.
Komentáře k receptu Španělský ptáček
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Vamburderee
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-14 05:56:53
buy hemp oil http://cbdoilusd.com/ cbd for sale cbd online best cbd oil
Vamburderee
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-14 00:25:27
buy cbd oil online http://cbdoilusd.com/ - cannabis oil cbd near me cannabis oil
poiguounc
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2020-05-11 13:07:39
online casino real money http://casinoslotsfest.com/ - casino online slots free slots games slots games
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce