Mé Oblíbené Recepty
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
 

Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 6 hod 20 min
doba vaření 6 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Podmáslí vzniká při stloukání másla. Obsahuje dvakrát více vápníku nez plnotučné mléko a tak pomáhá posilovat kosti a zuby.

Ingredience

1 PL olivového oleje
4 kuřecí stehna (nebo jiné kousky kuřete s kostí)
12 plátků anglické slaniny
200g šalotek
600g malých brambor
1/2 KL tymiánu
200ml bílého suchého vína
500ml kuřecího vývaru
250ml podmáslí
1 PL citronové šťávy
2 PL sušeného estragonu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V pánvi rozpalte olej a osmažte stehna do zlatova, z každé strany asi pět minut. Mezitím si oloupejte šalotky a spolu se slaninou je nakrájejte na drobno. Stehna vyjměte z pánve a osmažte šalotky se slaninou do světle hněda. 

Kuřecí stehna poskládejte do pomalého hrnce na omyté brambory (větší přepůlené), zasypte šalotkou se slaninou a zalejte kuřecím vývarem s bílým vínem. Přimíchejte tymián a polovinu estragonu. 

Zapněte pomalý hrnec a nechte vřít 4-6 hodin (podle velikosti stehen) nebo dokud maso lehce neodpadá od kosti. 

Pokud máte rádi omáčku hustší, přemistěte ji do pánve a vařením ji zredukujte. Přidejte podmáslí a rozmíchejte do jemna. Přidejte šťávu z citronu a zbývající estragon a případně dochuťte solí. 

Tipy

Na tento recept je nejlepší použít nové brambory, staré ale také udělají svoji práci.

Omáčku můžete zahustit přidáním 1/2-1 polévkové lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce vody. Nezapomeňte pak omáčku alespoň deset minut povařit.

Připravte si suroviny den dopředu, ráno je naházejte do hrnce a hrnec zapněte na nízkou teplotu. Až přijdete z práce, budete mít připraven výborný teplý pokrm, který můžete téměř ihned konzumovat.

Inspirace pro Vás

Houbová omáčka s knedlíkem

Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(145)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Hamburger s kozím sýrem

Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(160)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(51)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(17)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Komentáře k receptu Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce