Mé Oblíbené Recepty
Pečená panenka s česnekem a fenyklem
Pečená panenka s česnekem a fenyklem
 

Pečená panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V Česku se fenykl vyskytuje na jižní Moravě, v zahraničí roste volně ve Středomoří. Dříve byla konzumace fenyklu doporučována proti červům v uších.

Ingredience

12 stroužků česneku
4 fenykly
3 PL olivového oleje
sůl
pepř
600-700g vepřové panenky
1 PL sušeného oregána
700g malých brambor, o průměru přibližně 3cm

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Brambory důkladně očistíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C.

Česnek oloupeme, z fenyklů sloupneme vnější vrstvu, odřízneme stonky a podle velikosti nakrájíme na čtvrtiny až osminy. Doprostřed pečícího papíru na plech česnek a fenykl rozložíme, osolíme, opepříme a zakápneme jednou lžící olivového oleje. Až se brambory pečou 30 minut, vložíme do trouby i plech se zeleninou na 5 minut. 

Mezitím si připravíme panenku. Ze všech stran ji osolíme, opepříme, posypeme oregánem a potřeme zbývajícím olejem. Zeleninu z prostřed plechu dáme na okraje a na jejich místo položíme panenku. Zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme 20 minut.

Panenku po vytažení z trouby necháme alespoň 10 minut odpočinout, než ji nakrájíme na plátky. Podáváme s brambory ve slupce.

Tipy

Panenku v troubě nezapomeňte, jinak ji vysušíte.

Inspirace pro Vás

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(12)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(86)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(59)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(5)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(88)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(15)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.
Komentáře k receptu Pečená panenka s česnekem a fenyklem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce