Mé Oblíbené Recepty
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
 

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 1 hod 5 min
doba vaření 1 hod 5 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Hlávkové zelí začali nakládat a kvasit v soli Čingischánovi nájezdníci, kteří pořádali kořistné výpravy do Evropy.

Ingredience

75g slaniny (např. farmářská slanina)
1 větší cibule
1 PL sádla
1 PL sladké mleté papriky
1 PL uzené mleté papriky
1/2 KL kmínu
1 KL majoránky
1 klobása (nejlépe uzená)
350g kysaného zelí
sůl podle chuti
15 kuliček nového koření
10 kuliček celého černého pepře
4 bobkové listy
1 střední brambora
3 strožky česneku
1 kelímek smetany 15%, 190g
1 PL mouky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli, česnek a brambor oloupeme a spolu s klobásou a slaninou nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a slaninu najemno, brambor a klobásu o velikosti sousta. Na sádle osmahneme cibuli dozlatova, přidáme slaninu a polovinu klobásy a opékáme. Zaprášíme mletými paprikami a přidáme zelí. Zarestujeme a zalijeme 1,5l studené vody. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, kmín a sůl a vaříme bez poklice dvacet minut.

Do menšího kastrolku vložíme brambory a vaříme zvlášť v osolené vodě (se zelím by se brambory chutně neuvařily). Až je zelí měkké, přidáme uvařené brambory i s vodou, ve které se vaříly (zbylo cca 200ml) a přidáme druhou polovinu klobásy. Po 10 minutách vaření přidáme majoránku, nasekaný česnek, případně vodu a dochutíme solí.

Nakonec vmícháme smetanu, ve které jsme rozmíchali polévkovou lžíci hladké mouky. Povařime posledních 5 minut a zelňačku podáváme.

Tipy

Pokud již zelí obsahuje kmín, do samotné polévky kmín nepřidáváme.

Pokud máme polévku rádi kyselejší, přilejeme i nálev ze zelí, pokud ne, zelí necháme okapat či pro téměž nekyselou chuť zelí propláchneme.

Abychom z polévky nemuseli vybírat kuličky pepře a nového koření, vložíme je do sítka na čaj, které vyjmeme až při nabírání polévky.

Smetana by při vlévání do polévky měla mít pokojovou teplotu.

Inspirace pro Vás

Rýžový salát

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(3)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Cizrna z jednoho hrnce

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.
Komentáře k receptu Zelňačka s klobásou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
lenka
|
Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-08-21 10:14:41
díky za dobré tipy, vyzkoušeli jsme a všichni jsme si pochutnali.
Emílie
|
Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-05-12 14:25:55
Místo smetany a mouky jsme pro zdravější verzi přidali do polévky vrchovatou polévkovou lžíci rajského protlaku. Jinak skvělá zelňačka.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce