Mé Oblíbené Recepty
Zeleninová polévka s fazolemi
Zeleninová polévka s fazolemi
 

Zeleninová polévka s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 35 min
doba vaření 1 hod 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někteří starověcí lídé, kteří věřili v reinkarnaci si mysleli, že duše do podsvětí cestuje přes stonky fazolí k Hádovi, kde jsou proměněny. Byl tedy hřích fazole jíst nebo mezi těmito rostlinami vůbec chodit.

Ingredience

1 PL olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 KL tymiánu
70g čerstvého bílého zelí
200g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná bez nálevu)
2 řapíky celeru
1 velká mrkev
400g konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu
1.5l zeleninového vývaru (recept ZDE)
1 střední brambora
10 velkých lístků bazalky
120g červeného čerstvého zelí
1 cuketa
sůl a čerstvě mletý pepř
50g parmezánu
pár kapek tabasca (volitelné)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zelí nakrájejte na kousky, stejně jako rajčata. Celer nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oloupjte, podélně přepulte a nasekejte po centimetru a půl. Bambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Cuketu omyjte, podlélně rozkrojte a nakájejte na plátky.

Na oleji na střední teplotu osmažte cibuli, česnek a tymián dozlatova. Pak přidejte bílé zelí, rajčata, celer a mrkev a smažte dalších 10 minut. Do hrnce dále dejte fazole, brambory a nasekanou bazalku a přelijte zeleninovým vývarem. Přiklopte poklicí a nechte mírně vařit jednu hodinu.

Nakonec přidejte červené zelí a cuketu. Pokud je potřeba polévku dosolte (záleží na slanosti vývaru) a vařte posledních 20 minut. Na poslední minutu vaření vmíchejte parmezán a přiostřete pepřem a tabascem. Zeleninovou polévku podávejte s pečivem.

Tipy

Fazole můžete použít konzervované nebo suché, které jste přes noc namočili ve vodě.

Inspirace pro Vás

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Marocké kuře s kuskusem

Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Maroko - chutné kuře plněné kuskusem a pistáciemi pečené v medové marinádě podávané s dýní a špenátem.

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.
Komentáře k receptu Zeleninová polévka s fazolemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce