Mé Oblíbené Recepty
Zeleninová polévka s fazolemi
Zeleninová polévka s fazolemi
 

Zeleninová polévka s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 35 min
doba vaření 1 hod 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někteří starověcí lídé, kteří věřili v reinkarnaci si mysleli, že duše do podsvětí cestuje přes stonky fazolí k Hádovi, kde jsou proměněny. Byl tedy hřích fazole jíst nebo mezi těmito rostlinami vůbec chodit.

Ingredience

1 PL olivového oleje
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 KL tymiánu
70g čerstvého bílého zelí
200g rajčat (čerstvá nebo konzervovaná bez nálevu)
2 řapíky celeru
1 velká mrkev
400g konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu
1.5l zeleninového vývaru (recept ZDE)
1 střední brambora
10 velkých lístků bazalky
120g červeného čerstvého zelí
1 cuketa
sůl a čerstvě mletý pepř
50g parmezánu
pár kapek tabasca (volitelné)

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zelí nakrájejte na kousky, stejně jako rajčata. Celer nakrájejte na tenké plátky. Mrkev oloupjte, podélně přepulte a nasekejte po centimetru a půl. Bambory oloupejte a nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Cuketu omyjte, podlélně rozkrojte a nakájejte na plátky.

Na oleji na střední teplotu osmažte cibuli, česnek a tymián dozlatova. Pak přidejte bílé zelí, rajčata, celer a mrkev a smažte dalších 10 minut. Do hrnce dále dejte fazole, brambory a nasekanou bazalku a přelijte zeleninovým vývarem. Přiklopte poklicí a nechte mírně vařit jednu hodinu.

Nakonec přidejte červené zelí a cuketu. Pokud je potřeba polévku dosolte (záleží na slanosti vývaru) a vařte posledních 20 minut. Na poslední minutu vaření vmíchejte parmezán a přiostřete pepřem a tabascem. Zeleninovou polévku podávejte s pečivem.

Tipy

Fazole můžete použít konzervované nebo suché, které jste přes noc namočili ve vodě.

Inspirace pro Vás

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(6)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(21)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Bylinkový kuskus s kuřecím

Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový kuskus s kuřecím plátkem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuskus se sekanými bylinkami a semínky z granátového jablka s jednoduchými bylinkovými plátky z kuřecího masa.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Komentáře k receptu Zeleninová polévka s fazolemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce