Mé Oblíbené Recepty
Zelené fazolky se šalotkou
Zelené fazolky se šalotkou
 

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Některé druhy fazolí mohou mít tuhou vláknitou páteř po celé délce lusku. Ta musí být před vařením odstraněna nebo fazole nakrájena na malé kousky. 

Ingredience

100ml oleje
4 šalotky
800g zelených fazolových lusků
15g másla
1 PL olivového oleje
sůl  a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Šalotky loupejte a nakrájejte na úzké proužky. Vložte je do mísy, zalijte olejem a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si uvařte fazolky ve vařící osolené vodě, 6-8 minut. Potom z nich slijte vodu a vysypte je do mísy s ledovou vodou. Nechte je máčet půl minuty, vodu slejte a nechte je okapat.

Rozehřejte si pánev, vysypte na ni šalotky s olejem a smažte do zlatova, přibližně 8 minut. Po usmažení je nechte okapat od přebytečného oleje přemístěním na papírový kuchyňský ubrousek.

V hrnci rozehřejte máslo s polévkovou lžící oleje, vsypte fazolky a vařte je pět minut za častého míchání, dokud se neprohřejí. Podle chuti je osolte a opepřete, rozdělte na vyhřáté talíře a ozdobte zlatavou šalotkou.

Tipy

Šalotky si můžete usmažit až dvě hodiny dopředu.

Inspirace pro Vás

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(26)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Hamburgery se slaninou

Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(32)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(27)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Zelené fazolky se šalotkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce