Mé Oblíbené Recepty
Zelené fazolky se šalotkou
Zelené fazolky se šalotkou
 

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Některé druhy fazolí mohou mít tuhou vláknitou páteř po celé délce lusku. Ta musí být před vařením odstraněna nebo fazole nakrájena na malé kousky. 

Ingredience

100ml oleje
4 šalotky
800g zelených fazolových lusků
15g másla
1 PL olivového oleje
sůl  a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Šalotky loupejte a nakrájejte na úzké proužky. Vložte je do mísy, zalijte olejem a nechte odpočinout v lednici.

Mezitím si uvařte fazolky ve vařící osolené vodě, 6-8 minut. Potom z nich slijte vodu a vysypte je do mísy s ledovou vodou. Nechte je máčet půl minuty, vodu slejte a nechte je okapat.

Rozehřejte si pánev, vysypte na ni šalotky s olejem a smažte do zlatova, přibližně 8 minut. Po usmažení je nechte okapat od přebytečného oleje přemístěním na papírový kuchyňský ubrousek.

V hrnci rozehřejte máslo s polévkovou lžící oleje, vsypte fazolky a vařte je pět minut za častého míchání, dokud se neprohřejí. Podle chuti je osolte a opepřete, rozdělte na vyhřáté talíře a ozdobte zlatavou šalotkou.

Tipy

Šalotky si můžete usmažit až dvě hodiny dopředu.

Inspirace pro Vás

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Čokoládové brownies

Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládové brownies má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
USA - zámořský dezert pro milovníky čokolády, sypaný kakaem ve tvaru srdce (či ve tvaru formičky, kterou máte po ruce).

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(23)
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(180)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(14)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(15)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(160)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Zelené fazolky se šalotkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce