Mé Oblíbené Recepty
Žampionová pomazánka s fenyklem
Žampionová pomazánka s fenyklem
 

Žampionová pomazánka s fenyklem

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V obchodě vybírejte pevné, těžké a suché hlavičky česneku.

Ingredience

1 fenykl
250g žampionů, bez nohy
1,5 PL hrubozrnná hořčice
2 PL olivového oleje
3 stonky čerstvého tymiánu
sůl a pepř podle chuti
1 KL balzamikového octa
1 velký stroužek česneku
1 PL citronové šťávy

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C a pekáč vyložte papírem na pečení. Z fenyklu odkrojte zelené stonky a z opačné strany ztvrdlý spodek. Česnek oloupejte a žampionům oloupejte hlavičky. Tymiánu otrhejte lístky a stonky vyhoďte.

Fenykl, žampiony a česnek nasekejte na hrubo a přemistěte je do mísy. Přidejte lžíci oleje, hořčici, lístky tymiánu a ochuťte solí a pepřem. Důkladně promíchejte a rovnoměrně rozmistěte na pečící papír. Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut.

Upečenou zeleninu v mixéru s nožem ve tvaru písmene S nejprve mixujte několik vteřin, poté přidejte zbylý olivový olej, balzamikový ocet a citronovou šťávu. Rozmixujte do hladka, sem tam seškrábněte směs z boků, alby se lépe promíchala.

Pomazánku podávejte na bílém opečeném pečivu se zavařenými okurkami, můžete ji i ozdobit nastrouhaným sýrem nebo podávat s další porcí hořčice.

Tipy

Upečte si jakoukoli zeleninu, ochuťte ji, rozmixujte a udělejte si tak luxusní veganskou paštiku.

Inspirace pro Vás

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(49)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(38)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(8)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.
Komentáře k receptu Žampionová pomazánka s fenyklem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce