Mé Oblíbené Recepty
Vepřový burger po španělsku
Vepřový burger po španělsku
 

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (63 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na vylisování jednoho litru olivového oleje potřebujete sedm litrů oliv.

Ingredience

2 KL olivový olej
3 střední cibule
300g mleté vepřové pleci
sůl a čerstvě mletý pepř
8 zelených oliv
1 velký stroužek česneku
1 KL mleté španělské pepriky
30g majonézy
1 KL strouhané citronové kůry
1 KL citronové šťávy
špetka šafránu
2 plátky čedaru
2 hamburgerové bulky
4 beraní rohy

(* KL - kávová lžička)

Postup

Majonézu smíchejte s citronovou šťávou, kůrou a se špetkou šafránu. Dejte do lednice odpočinout.

Cibuli oloupejte. Jednu nasekejte najemno, zbylé dvě na kolečka. V pánvi rozpalte kávovou lžičku oleje a jemně sekanou cibuli osmažte dozlatova. Vyjměte z pánve do misky a osmažte do křupava cibuli nakrájenou na kolečka. Poté odstavte.

Mleté vepřové maso dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte najemno sekané olivy, oloupaný a najemno nasekaný stroužek česneku, mletou papriku a částečně zchládlou osmaženou cibulku. Promíchejte a vytvarujte dvě placky o stejném průměru jako je průměr hamburgerové bulky.

Masové placky osmažte na grilu nebo na grilovací pánvi, 5-7 minut z každé strany nebo dokud termometr bodnutý doprostřed nezaznamená 74°C. Minutu před koncem na maso položte čedar, aby se rozpustil. Ogrilujte i hamburgerové bulky.

Na spodní bulku položte nejprve maso se sýrem, pak polovinu šafránovou majonézu, dva beraní rohy a polovinu opražené cibule. Přiklopte vrchním dílem bulky. Postup opakujte a hamburgery servírujte.

Tipy

Šafránovou majonézu můžete připravit až 4 dny dopředu.

Nemáte-li španělskou papriku, nahraďte ji uzenou mletou paprikou.

Před grilováním masa potřete gril naolejovaným papírovým ubrouskem.

Inspirace pro Vás

Panenka v lupíncích

Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Jablečná drobenka se zmrzlinou

Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(15)
Ovocný základ z jablek a pomerančové šťávy s drobenkou z ovesných vloček a javorového sirupu.
zařazeno v:
Ovoce

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.
Komentáře k receptu Vepřový burger po španělsku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce