Mé Oblíbené Recepty
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
 

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (88 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špenát je rostlina pravděpodobně perského původu a do Evropy se rozšířila ve 12. století, kde se stala žádoucí listovou zeleninou.

Ingredience

na výpečky

800g vepřové plece
1 PL soli
1 PL kmínu
2 větší cibule
1 palička česneku
1 PL oleje

na špenát

400g špenátového protlaku, mrazeného
400g sekaného špenátu, mrazeného
8 stroužků česneku
1 KL soli
190g 15% smetany
50g másla
2 PL hladké mouky

na bramborové knedlíky

900g brambor vařených ve slupce, studených
180g hrubé mouky
80g krupice
1 PL soli
1 vejce
trocha hladké mouky na vyválení knedlíků

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve uvaříme brambory menší velikosti, omyté a ve slupce. Scedíme a necháme vychladnout. Smetanu na špenát vytáhneme z lednice ať získá pokojovou teplotu. Špenát necháme úplně povolit.

Troubu předehřejeme na 160°C. Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do pekáče dáme 1 PL oleje, rozetřeme a vložíme maso, osolíme, přidáme kmín, cibuli a česnek, promícháme, podlejeme 200 ml vody a vložíme do trouby péct. Občas během pečení zkontrolujeme, otočíme a případně opět podlijeme. Výpečky jsou hotové, až se maso zbarví do hněda včetě cibulky.

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Přendáme ho z misky na pomoučněnou pracovní plochu a rozdělíme na tři až čtyři díly, ze kterých vyválíme válečky. Konce knedlíků zatlačíme dovnitř, aby nezešpičatěly. Vaříme v osolené vodě asi 20 minut, podle velikosti knedlíku. Pokud se po 5 minutách vaření knedlík neodlepí odedna, pomůžeme mu vidličkou.

V hrnci rozehřejeme máslo, necháme zpěnit, zasypeme moukou a osmahneme dorůžova, zalijeme rychle asi 250 ml teplé vody zamícháme a ihned přidáme špenát. Osolíme a a necháme pobublávat pod poklicí asi 15 minut, občas zamícháme. Česnek nakrájíme na kostičky nebo promačkáme. Po uplynutí stanovené doby přidáme ke špenátu smetanu (pokud nám připadá příliš řidký, rozmícháme ve smetaně ještě další 1-2 PL hladké mouky; pozor na konzistenci smetany, kterou vléváme do špenátu, musí být řidší než kaše, jinak se udělají hrudky) a česnek. Dochutíme solí a necháme ještě 5 minut pod poklicí bublat.

Knedlík vyjmeme z lázně a nakrájíme na plátky, špenát odstavíme a maso vyndáme z trouby a můžeme podávat.

Tipy

Brambory si uvařte den předem.

Špenát necháme přes noc v lednici rozmrazit, případně ho před vařením v balení ponoříme do hrnce s vlažnou vodou aby povolil.

Pokud máte maso hotové dříve, nesnižujte teplotu v troubě a nenechávejte ho tam. Vždy troubu vypněte a maso vyndejte a před podáváním ohřejte. Zabráníte tak vysušení masa.

Inspirace pro Vás

Smetanové těstoviny s cuketou

Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Kuřecí na parmezánu

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Sladkokyselé kuřecí kousky

Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.

Králičí filety s těstovinami

Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.
Komentáře k receptu Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Emílie
|
Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
2016-08-20 22:42:03
Výborné! Klasická česká kuchyně, to my rádi. Vepřové výpečky se rozpadaly, nebyly tuhé ani žvýkavé. Knedlíky taky dobré, jen my děláme kuličky místo krájených a při vaření špenátu pozor, když ho tam dáváte a rychle nemícháte, udělají se hrudky.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce