Mé Oblíbené Recepty
Vepřové kuličky v rajčatové omáčce
Vepřové kuličky v rajčatové omáčce
 

Vepřové kuličky v rajčatové omáčce

Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.
Doba přípravy receptu je 55 min
příprava 55 min
Doba vaření receptu je 35 min
doba vaření 35 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Máta je rostlina, která dosahuje výšky až 120 centimetrů. Její květy mouhou být bílé nebo růžové a stonek má čtvercovitý tvar s uzly.

Ingredience

500g vepřového mletého masa (např. z kýty)
1 žemle, stará 3-4 dny
2 cibule
4 stroužky česneku
3 snítky máty
1 vejce
2 PL strouhanky
1kg rajčat
2 PL olivového oleje
1 KL sušeného tymiánu
1/2 KL skořice
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Mleté maso dejte do mísy, osolte a opepřete, přidejte vejce, najemno nasekané lístky máty, 2 stroužky prolisovaného česneku a jednu oloupanou a nastrouhanou cibuli. Kůrku ze žemle ostrouhejte na talíř. Bílou střídu namočte na minutu do studené vody. Pak z ní vodu důkladně vymačkejte a přidejte spolu s nastrouhanou kůrkou k masu. Přidejte polovinu strouhanky a promíchejte. Pokud Vám směs přijde na tvarování kuliček příliš řidká, přidejte i druhou lžíci strouhanky. Směs dejte na půl hodiny odpočinout do lednice.

Rajčata zpařte horkou vodou a oloupejte (pokud nevíte jak na to, postup najdete v tipech), rozpulte a vydlabejte jádřince. Dužinu pak nakrájejte na kousky a dejte bokem. Druhou cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a cibuli na něm osmažte dozaltova. Pak přidejte prolisované dva stroužky česneku a smažte další minutu. Přidejte rajčata, tymián, osolte a opepřete. Vařte 5 minut.

Mezitím si vytvarujte z masa kuličky o velikosti vlašského ořechu a přidejte je do rajčatové omáčky. Omáčku zaprašte skořicí, zamíchejte a vložte kuličky. Pánev těsně přiklopte nebo zadělějte alobalem a duste 20 minut. Kontrolujte, zda se omáčka nepřipaluje, případně podlejte 3 polévkovými lžícemi vody. Po uvaření pokrm dochuťte a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: bílé pečivo a červené polosladké víno

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Mexické fazole

Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(23)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(27)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(57)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Komentáře k receptu Vepřové kuličky v rajčatové omáčce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce