Mé Oblíbené Recepty
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka
 

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 3 hod 10 min
doba vaření 3 hod 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barbecue (BBQ) omáčka se používá především na grilování masa. Vznikla před stovkami let a její původní varianta zahrnovala papriky a ocet.

Ingredience

1 kg vepřových žebírek
50g hnědého cukru
1/2 KL soli
1/2 KL pepře
1 KL mleté papriky
1 KL sušeného česneku
1 KL sušené cibule
1/2 KL chili
130g/100ml barbecue omáčky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ze žebírek stáhněte pomocí nože a utěrky vnitřní membránu. Tento krok je důležitý, nikdy ho nevynechejte.

V misce smíchejte cukr, sůl, pepř, papriku, česnek a cibuli. Směsí koření žebírka ze všech stran posypte a těsně zabalte do potravinové fólie. Nechte v lednici uležet minimálně 2 hodiny, ideálně 24 hodin.

Troubu rozehřejte na 150°C. Žebírka zabalte 2x do alobalu, dejte na mřížku a pečte 3-3.5 hodiny nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti. Po upečení sejměte alobal a slijte šťávu. Žebírka potřete z obou stran BBQ omáčkou.

Pečení žebírek na grilu:
Na vysoký žár žebírka opečte z obou stran, dokud BBQ omáčka nezačne bublat a nezkaramelizuje, 2-3 minuty z každé strany.

Pečení žebírek v troubě:
Troubu rozehřejte na nejvyšší možný stupeň na horní ohřev. Mřížku dejte do vrchní části trouby. Žebírka pečte z jedné strany 2-3 minuty, poté otočte a pěčte další 2-3 minuty.

Před servírováním naporcujte. Podávejte s grilovanou zeleninou a pečivem nebo s hranolky a s extra BBQ omáčkou.

Tipy

Nesundáte-li blánu na vnitřní straně žeber, zabráníte tak koření proniknutí do masa. Po upečení bude také tuhá a těžko žvýkatelná. Naprostá většina zakoupených žeber nemá blánu odstraněnou.

Množství cukru upravte podle sladkosti BBQ omáčky. Máte-li příliš sladkou, cukru dejte méně a naopak.

Inspirace pro Vás

Těstoviny s pečenou dýní

Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Švestkový koláč s povidly

Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Koláč s čerstvými švestkami z listového těsta, s povidly a sladkou krémovou náplní se sekanými mandlemi a sýrem.
zařazeno v:
Ovoce

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.
Komentáře k receptu Vepřová žebírka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce