Mé Oblíbené Recepty
Vepřová žebírka
Vepřová žebírka
 

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 3 hod 10 min
doba vaření 3 hod 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Barbecue (BBQ) omáčka se používá především na grilování masa. Vznikla před stovkami let a její původní varianta zahrnovala papriky a ocet.

Ingredience

1 kg vepřových žebírek
50g hnědého cukru
1/2 KL soli
1/2 KL pepře
1 KL mleté papriky
1 KL sušeného česneku
1 KL sušené cibule
1/2 KL chili
130g/100ml barbecue omáčky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ze žebírek stáhněte pomocí nože a utěrky vnitřní membránu. Tento krok je důležitý, nikdy ho nevynechejte.

V misce smíchejte cukr, sůl, pepř, papriku, česnek a cibuli. Směsí koření žebírka ze všech stran posypte a těsně zabalte do potravinové fólie. Nechte v lednici uležet minimálně 2 hodiny, ideálně 24 hodin.

Troubu rozehřejte na 150°C. Žebírka zabalte 2x do alobalu, dejte na mřížku a pečte 3-3.5 hodiny nebo dokud nezačne maso odpadávat od kosti. Po upečení sejměte alobal a slijte šťávu. Žebírka potřete z obou stran BBQ omáčkou.

Pečení žebírek na grilu:
Na vysoký žár žebírka opečte z obou stran, dokud BBQ omáčka nezačne bublat a nezkaramelizuje, 2-3 minuty z každé strany.

Pečení žebírek v troubě:
Troubu rozehřejte na nejvyšší možný stupeň na horní ohřev. Mřížku dejte do vrchní části trouby. Žebírka pečte z jedné strany 2-3 minuty, poté otočte a pěčte další 2-3 minuty.

Před servírováním naporcujte. Podávejte s grilovanou zeleninou a pečivem nebo s hranolky a s extra BBQ omáčkou.

Tipy

Nesundáte-li blánu na vnitřní straně žeber, zabráníte tak koření proniknutí do masa. Po upečení bude také tuhá a těžko žvýkatelná. Naprostá většina zakoupených žeber nemá blánu odstraněnou.

Množství cukru upravte podle sladkosti BBQ omáčky. Máte-li příliš sladkou, cukru dejte méně a naopak.

Inspirace pro Vás

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(7)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.
Komentáře k receptu Vepřová žebírka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce