Mé Oblíbené Recepty
Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem
Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem
 

Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová panenka je téměř stejně libová jako kuřecí prsa bez kůže.

Ingredience

600g vepřové panenky
200g žampionů
5 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
2 malé sušené chili papričky
300ml bílého suchého vína
sůl a čerstvě mletý pepř
100g parmezánu
petrželka nebo kopr na ozdobu
těstoviny linguine

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřovou panenku a žampiony nakrájejte na plátky, česnek oloupejte a nasekejte najemno. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Parmezán nastrouhejte.

Ve velké pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a přidejte osolenou a opepřenou panenku. Smažte dokud nechytí barvu, asi 2 minuty z každé strany. Až je hotová, dejte ji do misky a přiklopte, aby zůstala těplá a pustila šťávu.

Do pánve, kde se smažila panenka, dejte 2 lžíce oleje a osmažte na něm žampiony. Vyjměte a přidejte k panence.

Do pánve přidejte zbylý olej a vsypte podrcené sušené chili papričky a česnek. Minutu zasmažte a zalijte bílým vínem. Vařte 4 minuty.

K vínu přidejte panenku i žampiony, slité těstoviny a polovinu parmezánu. Promíchejte a servírujte posypané zbylým parmezánem a bylinkou.

Inspirace pro Vás

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(30)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Panenka s česnekem a fenyklem

Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečená panenka s česnekem a fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená, uprostřed narůžovělá vepřová panenka s fenyklem, česnekem a malými brambory ve slupce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Bábovka

Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(17)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(202)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory
Komentáře k receptu Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce