Mé Oblíbené Recepty
Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vepřová játra dušená na lesních houbách
 

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (55 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová játra jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale kvůli vysokým hodnotám vitamínu A a D se každodenní konzumace nedoporučuje. 

Ingredience

600-700g vepřových jater
500g hřibovitých hub (čerstvých nebo mražených)
1 velká cibule
80g vepřového sádla
sůl a pepř
1 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na kousky o velikosti sousa (kostičky/nudličky..). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Používáte-li čerstvé houby, zbavte je jehličí a nečistot a nakrájejte na kostičky nebo plátky.

V pánvi rozehřejte polovinu sádla a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájená játra a opepřete (zatím játra nesolte, ztvrdla by). Za stálého míchání játra osmahněte ze všech stran, podlijte 100ml vody, přiklopte a duste do změknutí, asi 15 minut (podle velikosti kousků). 

Zbylé sádlo rozehřejte v jiné pánvi nebo v hrnci a osmahněte na něm lesní hřiby (používáte-li rozmrazené houby, nejprve nechte vyvařit vodu z hub a teprve poté přidejte sádlo). Smažte na nízké teplotě, dokud nejsou játra měkká. Pod houby (i pod játra) přilejte v případě trochu vody.

Z jater sejměte poklici a játra vyndejte vedle na talíř. Vodu nechte vysokým varem zredukovat na několik polévkových lžic a přisypte mouku. Párkrát promíchejte a zalejte 400 mililitry horké vody. Důkladně zamíchejte, ochuťte solí a játra vraťte do pánve, Přidejte houby, přiklopte a nechte při nízké teplotě vařit 10 minut. Hustotu omáčky upravíte přidáním vody nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže a se zelený salát ve sladkokyselé zálivce (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(41)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(5)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
2015-05-12 14:33:58
Vepřová játra jsem musel vařit asi o 15 minut déle, měl jsem je na větší kousky. Ideální na houbařskou sezonu, ale mražené hříbky jsou taky ok.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce