Mé Oblíbené Recepty
Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vepřová játra dušená na lesních houbách
 

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (55 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová játra jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale kvůli vysokým hodnotám vitamínu A a D se každodenní konzumace nedoporučuje. 

Ingredience

600-700g vepřových jater
500g hřibovitých hub (čerstvých nebo mražených)
1 velká cibule
80g vepřového sádla
sůl a pepř
1 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na kousky o velikosti sousa (kostičky/nudličky..). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Používáte-li čerstvé houby, zbavte je jehličí a nečistot a nakrájejte na kostičky nebo plátky.

V pánvi rozehřejte polovinu sádla a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájená játra a opepřete (zatím játra nesolte, ztvrdla by). Za stálého míchání játra osmahněte ze všech stran, podlijte 100ml vody, přiklopte a duste do změknutí, asi 15 minut (podle velikosti kousků). 

Zbylé sádlo rozehřejte v jiné pánvi nebo v hrnci a osmahněte na něm lesní hřiby (používáte-li rozmrazené houby, nejprve nechte vyvařit vodu z hub a teprve poté přidejte sádlo). Smažte na nízké teplotě, dokud nejsou játra měkká. Pod houby (i pod játra) přilejte v případě trochu vody.

Z jater sejměte poklici a játra vyndejte vedle na talíř. Vodu nechte vysokým varem zredukovat na několik polévkových lžic a přisypte mouku. Párkrát promíchejte a zalejte 400 mililitry horké vody. Důkladně zamíchejte, ochuťte solí a játra vraťte do pánve, Přidejte houby, přiklopte a nechte při nízké teplotě vařit 10 minut. Hustotu omáčky upravíte přidáním vody nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže a se zelený salát ve sladkokyselé zálivce (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Krůtí stehna na víně

Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(11)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(32)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
2015-05-12 14:33:58
Vepřová játra jsem musel vařit asi o 15 minut déle, měl jsem je na větší kousky. Ideální na houbařskou sezonu, ale mražené hříbky jsou taky ok.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce