Mé Oblíbené Recepty
Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vepřová játra dušená na lesních houbách
 

Vepřová játra dušená na lesních houbách

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (55 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřová játra jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku, ale kvůli vysokým hodnotám vitamínu A a D se každodenní konzumace nedoporučuje. 

Ingredience

600-700g vepřových jater
500g hřibovitých hub (čerstvých nebo mražených)
1 velká cibule
80g vepřového sádla
sůl a pepř
1 PL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřová játra očistěte od blan a nakrájejte na kousky o velikosti sousa (kostičky/nudličky..). Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Používáte-li čerstvé houby, zbavte je jehličí a nečistot a nakrájejte na kostičky nebo plátky.

V pánvi rozehřejte polovinu sádla a osmažte cibulku dozlatova. Přidejte nakrájená játra a opepřete (zatím játra nesolte, ztvrdla by). Za stálého míchání játra osmahněte ze všech stran, podlijte 100ml vody, přiklopte a duste do změknutí, asi 15 minut (podle velikosti kousků). 

Zbylé sádlo rozehřejte v jiné pánvi nebo v hrnci a osmahněte na něm lesní hřiby (používáte-li rozmrazené houby, nejprve nechte vyvařit vodu z hub a teprve poté přidejte sádlo). Smažte na nízké teplotě, dokud nejsou játra měkká. Pod houby (i pod játra) přilejte v případě trochu vody.

Z jater sejměte poklici a játra vyndejte vedle na talíř. Vodu nechte vysokým varem zredukovat na několik polévkových lžic a přisypte mouku. Párkrát promíchejte a zalejte 400 mililitry horké vody. Důkladně zamíchejte, ochuťte solí a játra vraťte do pánve, Přidejte houby, přiklopte a nechte při nízké teplotě vařit 10 minut. Hustotu omáčky upravíte přidáním vody nebo naopak mouky rozmíchané v trošce vody.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže a se zelený salát ve sladkokyselé zálivce (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Melounový salát s fíky

Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
zařazeno v:
Saláty, Ovoce

Krůtí stehna pečená v rýži

Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(21)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Komentáře k receptu Vepřová játra dušená na lesních houbách
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
2015-05-12 14:33:58
Vepřová játra jsem musel vařit asi o 15 minut déle, měl jsem je na větší kousky. Ideální na houbařskou sezonu, ale mražené hříbky jsou taky ok.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce