
Vejce
(25 receptů)
Brynzové halušky

(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.
Cuketové bramboráky

(31)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
Kuřecí cuketové kuličky

(6)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.
Tuňákové karbanátky

(156)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.
Zeleninová frittata

(10)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Těstoviny v avokádové omáčce

(89)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.
Čočkový salát s lososem

(4)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Sendviče se sekanou

(79)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.
Vaječný salát s avokádem

(6)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.
Tatarák s křepelčími vejci

(71)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Jednohubky s kaviárem

(247)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.
Vaječná pomazánka se sýrem

(16)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.
Panenka v lupíncích

(11)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.
Vaječná pomazánka s řeřichou

(53)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.
Bliny s kaviárem

(9)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Těstoviny carbonara

(127)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.
Domácí sekaná

(23)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Omáčka z fazolových lusků

(29)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.
Koprová omáčka

(202)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.
Těstoviny s masem ze žeber

(3)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Španělský ptáček

(89)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Bramboráky na tři způsoby

(66)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.
Pomazánka z matjesů s vejci

(23)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.
Čočka na kyselo

(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.