
Vegetariánské
(71 receptů)
Vegetariánské pokrmy různého druhu, vždy však bez použití masa nebo masového vývaru. Je-li v ingrediencích zahrnut masový produkt, lze ho vynechat nebo nahradit uvedenou ingrediencí.
Houbové rizotto s dýní

(9)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.
Dýňová polévka s mrkví

(3)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.
Salát s kuskusem a špenátem

(11)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.
Těstoviny s pečenou dýní

(26)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.
Zdravá kroupová polévka

(90)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.
Smetanová rajčatová omáčka

(195)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.
Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

(145)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
Dýňový krém

(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.
Smetanové těstoviny s cuketou

(3)
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.
Rajčatové crostini

(1)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.
Pikantní těstoviny s pórkem

(10)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.
Cuketové bramboráky

(31)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
Jarní salát s balkánským sýrem

(0)
Ředkvičky a okurky jdou skvěle k sobě. Salát podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Ředkvičkový salát s nivou

(371)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
Pesto ze sušených rajčat

(80)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.
Cibulové chutney

(133)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
zařazeno v: Pomazánky, jednohubky a chlebíčky, Vegetariánské
Těstoviny v avokádové omáčce

(89)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.
Okurkové jednohubky

(71)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.
zařazeno v: Vegetariánské, Pomazánky, jednohubky a chlebíčky
Mašličky s cuketou a fazolemi

(2)
Rychlé bezmasé těstoviny s opraženou cuketou, s bílými fazolemi a s kousky oranžové papriky.
Zeleninová s fazolemi

(12)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.
Houbové rizoto

(13)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Těstoviny se sušenými rajčaty

(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.
Kuskusový salát

(0)
Vegetariánský zeleninový kuskusový salát s rajčaty, paprikou a okurkou, se sladkými rozinkami a octovou zálivkou.
Ratatouille

(9)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Těstoviny s avokádem

(30)
Dietní a rychlé těstoviny s bylinkovou omáčkou, s jogurtem a jarní cibulkou.
Sýrové gnocchi s houbami

(11)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.
Hummus

(4)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.
Egyptské koshari

(29)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.
Zeleninový vývar

(83)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!
Mexický salát s rajčaty

(10)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.
Zeleninový kuskus s rozinkami

(1)
Vegetariánský, časově nenáročný zeleninový salát ze zdravého kuskusu, rozinek a oříšků.
Domácí kečup

(175)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.
Cuketové placky se sýrem

(403)
Inspirováno zdravou výživou. Cuketové smažené placky s parmezánem, česnekem a výživnou, lehce dostupnou quinoou.
zařazeno v:
Vegetariánské
Vegetariánské
Tomatová omáčka

(86)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.
Čočková polévka s kari

(12)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.
Houbové těstoviny s lilkem

(9)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Omáčka Marinara

(31)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.
Indický chléb naan

(2)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.
Penne s artyčoky a špenátem

(15)
Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.