Mé Oblíbené Recepty
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
 

Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špecle (německy spätzle) pocházejí z kuchyní Německa, Švýcarska, Rakouska a Maďarska. O původu výrazu se diskutuje, v doslovném překladu spätzle znamená malý vrabec.

Ingredience

500g špeclí
600g kysaného zelí
400g vepřové rolovaná uzené pleci
sůl na dochucení zelí
200g cibule
20g hladké mouky
4 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve dejte dusit zelí.  Zalejte vodou tak, aby bylo zelí ponořené a uveďte k varu. Vařte do změknutí, asi 30 minut. AŹ je zelí měkké, v hrnečku rozmíchejte mouku s vodou v řidkou kašičku a nalejte k zelí. Důkladně zamíchejte, případně dochuťte solí či dolejte vodou podle potřeby a vařte dalšíc 15 minut.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Na pánvi na oleji smažte dozlatova 8 minut. Poté ji vyndejte a osmažte plátky uzené plece, 3 minuty z každé strany na středně vysoký plamen. 

V hrnci uveďte k varu vodu s napařovacím vějířem. Na něj umístěte špecle a duste 3 minuty pod poklicí, dokud nejsou horké.

Špecle servírujte na talíři společně s dušeným zelím a plátkem rolované uzené plece, posypané smaženou cibulkou.

Tipy

Pokud je zelí příliš kyselé, dejte část nálevu stranou, můžete ho použít pozdějí při dochucení. Pokud není, dejte vařit celý obsah sáčku.

Inspirace pro Vás

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(91)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(9)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(272)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Muffiny s podmáslím a mangem

Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(7)
Do těsta z podmáslí se přidají mražené jahody, borůvky a maliny a před pečením se muffiny ozdobí plátky manga.
zařazeno v:
Ovoce

Melounový salát s fíky

Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
zařazeno v:
Saláty, Ovoce

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce