Mé Oblíbené Recepty
Tuňákové karbanátky
Tuňákové karbanátky
 

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 3.1. 
Průměrné hodnocení: 3.1/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 4 karbanátky
počet porcí 4 karbanátky
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fialové květy pažitky jsou jedlé, lidé je ale spíše používají na ozdobu pokrmů.

Ingredience

340g tuňáka v konzervě
2 KL dijonské hořčice
1 rohlík
1 KL citronové kůry
1 PL citronové šťávy
2 PL sekané hladkolisté petrželky
2 PL sekané čerstvé pažitky
sůl a pepř podle chuti
pár kapek tabasca nebo špetka mletého chili
1 vejce
2 PL olivového oleje
10g másla

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Šťávu nebo olej z tuňákové konzervy slijte a rybu dejte do misky. Používáte-li tuňáka ve vlastní šťávě, polévkovou lžíci šťávy dejte prozatím bokem a k tuňáku přidejte polévkovou lžíci olivového oleje.

Z rohlíku oberte kůrku a bílou střídu natrhejte na malé kousky. K tuňáku přidejte natrhaný rohlík, dijonskou hořčici, citronovou kůru, citronovou šťávu, lžíci šťávy z konzervy nebo lžíci vody, sekanou hladkolistou petrželku a pažitku, tabasco a ochuťte solí a pepřem. Ochutnejte, zda nepotřebuje směs více dosolit či dopepřit a pak přidejte vejce. Důkladně promíchejte.

Z tuňákové směsi vytvarujte 4 stejně velké koule, které přemistěte na papír na pečení. Na papíru koule zploštěte tak, aby vytvořily 4 karbanátky. Dejte na 1 hodinu odležet do lednice (odležení můžete přeskočit, rozdíl je pouze ten, že chlazené karbanátky se lépe smaží a méně rozpadají).

V pánvi rozpalte olej, přidejte máslo a promíchejte. Karbanátky smažte z každé strany do zlatova (3-4 minuy). Dejte pozor při otáčení, jsou křehké.

Tipy

doporučená příloha: tuňákové karbanátky podávejte s brambory a tatarskou omáčkou s plátkem citronu NEBO z nich udělejte rybí burger

Inspirace pro Vás

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Krůtí sekaná s kaší

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.
Komentáře k receptu Tuňákové karbanátky
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce