
Tradiční česká kuchyně
(47 receptů)
Speciality, které utváří českou národní kuchyni. Od klasických polévek, přes hlavní chody až po dezerty.
Smetanová houbová omáčka

(20)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.
Svíčková z králíka

(562)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.
Gulášová polévka

(2)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.
Hrachová kaše

(2979)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.
Hořčičná omáčka

(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.
Smetanová houbová polévka

(30)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Domácí kečup

(175)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.
Holandský řízek

(4)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.
zařazeno v: Vepřové maso, Tradiční česká kuchyně
Pečený vepřový guláš

(24)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.
Hovězí roštěná

(16)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.
Moravský vrabec se zelím

(1104)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Houskový knedlík

(1)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Karlovarský knedlík

(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Srnčí guláš

(5)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Dušená vepřová játra

(79)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Krůtí stehna na divoko

(108)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.
Houbový guláš

(12)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.
Drůbeží s játrovými knedlíčky

(15)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.
Plněné bramborové knedlíky

(13)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Bramboračka ze sušených hub

(315)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.
Rajská polévka

(813)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.
Svíčková na smetaně

(23)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.
Buchty se sladkou náplní

(78)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.
zařazeno v:
Tradiční česká kuchyně
Tradiční česká kuchyně
Poctivá česnečka

(44)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.
zařazeno v: Polévky nezahuštěné, Tradiční česká kuchyně
Dušená mrkev

(27)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.
Kančí guláš

(148)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.
Bábovka

(136)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.
zařazeno v:
Tradiční česká kuchyně
Tradiční česká kuchyně
Kachna s červeným zelím

(904)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.
Bramborový salát s řízkem

(401)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.
Česneková pomazánka

(2)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.
Hospodský hovězí guláš

(14)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Tradiční česká kuchyně
Zelňačka s klobásou

(116)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.
Koprová omáčka

(202)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.
Vepřové výpečky se špenátem

(35)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem
Čočková polévka

(57)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.
Karlovarský guláš v chlebu

(17)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.
zařazeno v: Hovězí a telecí maso, Tradiční česká kuchyně
Španělský ptáček

(89)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Bramboráky na tři způsoby

(66)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.