Mé Oblíbené Recepty
Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
 

Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (66 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Převážná většina rajčat má červenou barvu, existují však i výjimky. Možné barvy zahrnují zelenou, žlutou, oranžovou i růžovou, můžou být také i černé, hnědé a bílé.

Ingredience

600g rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
200g hřibů
svazek čerstvých bylinek, např. majoránky, oregána, bazalky či petrželky
4 stroužky česneku
2 střední cibule
150ml bílého suchého vína
2 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Houby nakrájejte a půl hodiny vařte. Používáte-li žampiony, osmažte je na lžíci oleje nebo másla. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Rajčata oloupejte (pokud nevíte jak na to, postup nelzenete v tipech) a nakrájejte na kostičky.

Cibuli osmažte na oleji dokud nezačne zlátnout, asi 6 minut. Poté přidejte česnek a smažte další minutu. Pak přidejte okapané houby, nakrájená rajčata, osolte a opepřete, minutku zasmažte a podlijte bílým vínem. Nechte směs povařit 2 minuty. Přidejte čerstvé bylinky (nezapomeňte je před podáváním vytáhnout), promíchejte a přiklopte. Nechte dusit 10-15 minut, občas promíchejte.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Polévka se slaninou a kapustou

Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(5)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Sendvič s krůtím masem

Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.
Komentáře k receptu Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce