Mé Oblíbené Recepty
Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
 

Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (66 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Převážná většina rajčat má červenou barvu, existují však i výjimky. Možné barvy zahrnují zelenou, žlutou, oranžovou i růžovou, můžou být také i černé, hnědé a bílé.

Ingredience

600g rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
200g hřibů
svazek čerstvých bylinek, např. majoránky, oregána, bazalky či petrželky
4 stroužky česneku
2 střední cibule
150ml bílého suchého vína
2 PL oleje

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Houby nakrájejte a půl hodiny vařte. Používáte-li žampiony, osmažte je na lžíci oleje nebo másla. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Rajčata oloupejte (pokud nevíte jak na to, postup nelzenete v tipech) a nakrájejte na kostičky.

Cibuli osmažte na oleji dokud nezačne zlátnout, asi 6 minut. Poté přidejte česnek a smažte další minutu. Pak přidejte okapané houby, nakrájená rajčata, osolte a opepřete, minutku zasmažte a podlijte bílým vínem. Nechte směs povařit 2 minuty. Přidejte čerstvé bylinky (nezapomeňte je před podáváním vytáhnout), promíchejte a přiklopte. Nechte dusit 10-15 minut, občas promíchejte.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(42)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(519)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.
Komentáře k receptu Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce