Mé Oblíbené Recepty
Tiramisu
Tiramisu
 

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Recept na tiramisu vznikl v Itálii po roce 1960.

Ingredience

18-20 špaldových piškotů (tzv. ladyfingers)
2 velké žloutky
40ml vína marsala nebo 40ml bílého suchého vína s kávovou lžičkou brandy
100g třtinového cukru
300ml silné černé kávy
300g mascarpone
200ml 41% smetany ke šlehání
20g tmavé čokolády
1 PL kakaa

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Uvařte kávu a oslaďte ji lžičkou cukru. Nechte bokem zchládnout.

V kovové míse nad horkou lázní ze sotva vroucí vody vyšlehejte žloutky, víno a zbylý cukr do dvojnásobného objemu, asi 5 minut. Přidejte mascarpone a zašlehejte. V jiné míse vyšlehejte šlehačku do tuhé konzistence a vmíchejte ke směsi z mascarpone. Takto připravený krém dejte bokem.

Piškoty jeden po druhém na vteřinu až dvě namočte do kávy a poskládejte vedle sebe v míse o přibližných rozměrech 16x25 centimetrů. Piškoty podle potřeby překrojte a skládejte. Na první vrstvu piškotů dejte třetinu krému a přes síto posypte třetinou kakaa. Na kakao dejte další vrstvu piškotů a potřete zbylým krémem a posypte zbylým kakaem a posypte čokoládovými hoblinkami.

Tiramisu se musí před podáváním alespoň 6 hodin chladit v lednici. Před servírováním ho nechte půl hodiny vytažené při pokojové teplotě.

Tipy

Tiramisu můžete v lednici skladovat až 2 dny.
Smetanu můžete nahradit sněhem ze 3 bílků.

Inspirace pro Vás

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Palačinky s tvarohem

Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné sladké palačinky s tvarohovou náplní.
zařazeno v:

Krůtí stehna pečená v rýži

Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(352)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Sladkokyselé kuřecí kousky

Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.
Komentáře k receptu Tiramisu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce