Mé Oblíbené Recepty
Tiramisu
Tiramisu
 

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Recept na tiramisu vznikl v Itálii po roce 1960.

Ingredience

18-20 špaldových piškotů (tzv. ladyfingers)
2 velké žloutky
40ml vína marsala nebo 40ml bílého suchého vína s kávovou lžičkou brandy
100g třtinového cukru
300ml silné černé kávy
300g mascarpone
200ml 41% smetany ke šlehání
20g tmavé čokolády
1 PL kakaa

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Uvařte kávu a oslaďte ji lžičkou cukru. Nechte bokem zchládnout.

V kovové míse nad horkou lázní ze sotva vroucí vody vyšlehejte žloutky, víno a zbylý cukr do dvojnásobného objemu, asi 5 minut. Přidejte mascarpone a zašlehejte. V jiné míse vyšlehejte šlehačku do tuhé konzistence a vmíchejte ke směsi z mascarpone. Takto připravený krém dejte bokem.

Piškoty jeden po druhém na vteřinu až dvě namočte do kávy a poskládejte vedle sebe v míse o přibližných rozměrech 16x25 centimetrů. Piškoty podle potřeby překrojte a skládejte. Na první vrstvu piškotů dejte třetinu krému a přes síto posypte třetinou kakaa. Na kakao dejte další vrstvu piškotů a potřete zbylým krémem a posypte zbylým kakaem a posypte čokoládovými hoblinkami.

Tiramisu se musí před podáváním alespoň 6 hodin chladit v lednici. Před servírováním ho nechte půl hodiny vytažené při pokojové teplotě.

Tipy

Tiramisu můžete v lednici skladovat až 2 dny.
Smetanu můžete nahradit sněhem ze 3 bílků.

Inspirace pro Vás

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Králičí filety s těstovinami

Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Jogurtové muffiny s citronem

Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Zkuste tento jednoduchý recept na lahodné, vláčné muffiny z citronové šťávy, bílého jogurtu a s kapkou vanilky.
zařazeno v:
Ovoce

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Tiramisu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce