Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
 

Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (105 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prase bylo domestikováno jako jedno z prvních hospodářských zvířat již 5000 let před naším letopočtem. Stalo se tak buď na Blízkém východě nebo v Číně zdomácněním divokého prasete.

Ingredience

500g těstovin (kolínka nebo vrtulky)
800g uzených žeber
6 větších žampionů
1 lilek
10 vajec
1 PL másla
sýr gouda
sůl a pepř podle chuti
kyselé okurky k podávání

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Jako první dáme vařit uzená žebra na dvě hodiny do osolené vody. Po hodině začneme s přípravou dalších surovin. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na půl hodinky odležet, tím ztratí svou hořkost. Žampiony oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou.

Lilek osušíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na půl hodiny do trouby péci na 200°C. Až jsou žebra uvařená, vyjmeme je z vody a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme.

Až žebra vystydnou, obereme je od kosti a natrháme na kousky. Zapékací misku vymažeme máslem, na kterém se smažily žampiony a vrstvíme ingerdience. Nejprve třetinu těstovin, poté polovinu žeber, žampionů a lilku. Postup opakujeme a ujistíme se, že vrchní vrstva jsou těstoviny. Vše zalejeme rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny na 200°C do zlatova. Podáváme s kyselým okurkem.

Tipy

Vodu ze žeber použijeme buď na polévku z uzených žeber (inspirace ZDE) nebo v ní můžeme uvařit těstoviny. 

Použijte papinový hrnec na vaření žeber. Uvaří se v něm za 45 minut.

Inspirace pro Vás

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(13)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Mexický salát s rajčaty

Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(203)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
zařazeno v:
Grilování

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(88)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Jablečná drobenka se zmrzlinou

Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(18)
Ovocný základ z jablek a pomerančové šťávy s drobenkou z ovesných vloček a javorového sirupu.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce