Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
 

Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (105 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Doba přípravy receptu je 5 min
příprava 5 min
Doba vaření receptu je 2 hod 30 min
doba vaření 2 hod 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Prase bylo domestikováno jako jedno z prvních hospodářských zvířat již 5000 let před naším letopočtem. Stalo se tak buď na Blízkém východě nebo v Číně zdomácněním divokého prasete.

Ingredience

500g těstovin (kolínka nebo vrtulky)
800g uzených žeber
6 větších žampionů
1 lilek
10 vajec
1 PL másla
sýr gouda
sůl a pepř podle chuti
kyselé okurky k podávání

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Jako první dáme vařit uzená žebra na dvě hodiny do osolené vody. Po hodině začneme s přípravou dalších surovin. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na půl hodinky odležet, tím ztratí svou hořkost. Žampiony oloupeme, nakrájíme na kostky a osmahneme na másle. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a rozšleháme vidličkou.

Lilek osušíme, zakápneme olivovým olejem a dáme na půl hodiny do trouby péci na 200°C. Až jsou žebra uvařená, vyjmeme je z vody a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a propláchneme.

Až žebra vystydnou, obereme je od kosti a natrháme na kousky. Zapékací misku vymažeme máslem, na kterém se smažily žampiony a vrstvíme ingerdience. Nejprve třetinu těstovin, poté polovinu žeber, žampionů a lilku. Postup opakujeme a ujistíme se, že vrchní vrstva jsou těstoviny. Vše zalejeme rozšlehanými vejci, posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na půl hodiny na 200°C do zlatova. Podáváme s kyselým okurkem.

Tipy

Vodu ze žeber použijeme buď na polévku z uzených žeber (inspirace ZDE) nebo v ní můžeme uvařit těstoviny. 

Použijte papinový hrnec na vaření žeber. Uvaří se v něm za 45 minut.

Inspirace pro Vás

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Grilované balíčky

Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(8)
Jednoduché a zdravé kuřecí maso grilované v balíčcích s čerstvou zeleninou a cukrovou kukuřicí.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(32)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Těstoviny s klobásou

Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kvalitní těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku a červeného vína, které podtrhává chuť celého jídla.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(64)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(116)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty
Komentáře k receptu Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce