Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem
Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem
 

Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem

Průměrné hodnocení: 3.9/5 (1236 hlasujících).
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 7718 komentářů.
zobrazit komentáře (7718)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tepelně opracovaný koriandr ztrácí svoji chuť, proto se konzumuje za studena a většinou se přidává se do pokrmu až před servírováním.

Ingredience

180g těstovin farfalle
1 avokádo
2 stroužky česneku
hrst lístků koriandru
1 PL limetkové šťávy
2 PL olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 PL oleje
2 vejce

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Když se těstoviny vaří, připravte si zbytek.

Do mixéru dejte oloupané, na kousky nakrájené avokádo, přidejte koriandr, limetkovou šťávu, dvě polévkové lžíce olivového oleje a oloupaný, nahrubo nasekaný česnek. Mixér zapněte a ingredience rozmixujte na jemnou pastu.

V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm vejce tak, aby žloutek zůstal tekutý. Vejce osolte a opepřete.

V misce smíchejte těstoviny s omáčkou, rozdělte na talíře a nahoru posaďte smažené vejce.

Tipy

Připadne-li Vám při míchání těstovin s omáčkou omáčka příliš hustá, rozřeďte ji dvěma lžícemi vody, ve které se těstoviny vařily.

Inspirace pro Vás

Krémová žampionová polévka


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 84 bytes) in /data/web/virtuals/139343/virtual/www/admin/templates/template_class.php on line 121