Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
 

Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

První písemný odkaz na těstoviny je z knihy z roku 1154.

Ingredience

160g konzerva tuňáka v oleji
2 PL olivového oleje
1 malá cibule
chili vločky podle chuti
200g těstovin
2 KL kaparů bez nálevu
sůl a čerstvě mletý pepř
100ml bílého suchého vína
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a chili vločky a smažte na střední teplotu asi 5 minut. Poté přidejte tuňák bez oleje, kapary a osolte. Směs přelijte bílým vínem, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte asi 10 minut. Pokud se víno vyvaří, přidejte ho trochu víc.

Hotové těstoviny slijte a dejte do velké mísy. Přidejte obsah pánve, hladkolistou petrželku, opepřete a důkladně promíchejte. Můžete přidat i 2 lžíce extra panenského olivového oleje.

Tipy

Na tento recept nepoužívejte tuňáka ve vlastní šťávě.

Jídlo můžete obohatit i dalšími ingrediencemi, např. k cibuli přidejte nasekaný česnek, k tuňákovi olivy nebo s vínem čerstvá krájená rajčata. K dochucení můžete použít i pár kapek citronové šťávy nebo kůry.

Víno můžete nahradit 100ml vody s lžící octa z bílého vína.

Inspirace pro Vás

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce