Mé Oblíbené Recepty
Těstoviny s klobásou a mozzarellou
Těstoviny s klobásou a mozzarellou
 

Těstoviny s klobásou a mozzarellou

Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s klobásou a mozzarellou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kvalitní těstoviny s omáčkou z rajčat, česneku a červeného vína, které podtrhává chuť celého jídla.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Název sýra mozzarella se vytvořil ze slova mozzare, což v italštině znamená odříznout.

Ingredience

4 uzené klobásy
2 balení mozzarelly (2x210g)
600 ml rajčatového pyré nebo loupaných rajčat v plechovce
malá hrst čerstvých bazalkových lístků nebo 1 PL sušené bazalky
sůl a pepř podle chuti
3 PL olivového oleje
350 ml červeného vína
1 velká cibule
6 stroužků česneku
1 balení špaget

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno, klobásu a mozzarellu nakrájíme na kostičky.

V pánvi rozehřejeme olej a dáme smažit cibuli, po 5 minutách přidáme klobásy a dále opékáme dalších 10 minut. Až jsou klobásy opečené, přidáme česnek, zarestujeme a směs přelijeme červeným vínem, přidáme bazalkové lístky a necháme většinu vína vyvařit.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do základu omáčky přidáme rajčatové pyré, promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme pobublávat 10 minut. Pánev odstavíme a přidáme nakrájenou mozzarellu, zamícháme a ihned servírujeme s těstovinami.

Tipy

Doporučuji koupit kobásy u řezníka. Dle mého průzkumu mají méně „éček“ než ty v supermarketu.

Těstoviny vařte al dente a před podáváním je promíchejte v míse s omáčkou.

Jedna porce špaget se rovná shluku špaget o základně pětikoruny.

Místo rajčat v plechovce použijte čerstvá bio rajčata.

Inspirace pro Vás

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(237)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(13)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Polévka se slaninou a kapustou

Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.
Komentáře k receptu Těstoviny s klobásou a mozzarellou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce