Mé Oblíbené Recepty
Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou
Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou
 

Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou

Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Asie - kousky kuřecího masa marinované v teriyaki omáčce podávané s dipem ze sladké chilli omáčky s jarní cibulkou a limetkou.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Pojmem teriyaki se v japonské kuchyni označuje způsob přípravy jídla. Maso se opéká nebo griluje v omáčce z cukru, rýžového vína a sójové omáčky.

Ingredience

ma maso:

450g kuřecích prsních řízků
4 PL omáčky teriyaki
2 PL javorového syrupu
1 limetka k podávání

na dip:

2 jarní cibulky
4 PL sladké chilli omáčky
1 limetka

speciální výbava: dřevěné nebo grilovací jehlice

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na proužky o rozměru přibližně 2x4 centimetry. Vložte je do misky, přelijte teriyaki omáčkou a javorovým sirupem. Důkladně promíchejte a dejte marinovat do lednice minimálně na dvě hodiny.

Na dip smíchejte sladkou chilli omáčku se šťávou z jedné limetky. Jarní cibulky omyjte a bílé části nakrájejte na kolečka. Zelené části podélně na úzké proužky. Bílé části vmíchejte do dipu spolu s polovinou zelených. Zbytek dejte stranou, těmi budete pokrm zdobit.

Maso napíchejte na špejle a buď opečte na grilu po dobu 4-5 minut z každé strany, nebo osmažte na pánvi z každé strany dozlatova a pak nechte dopéct pět minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Podávejte na talíři s dipem, ozdobené zbylou jarní cibulkou s klínky limetky.

 

Tipy

Pro výraznější chuť nechte kuře marinovat v lednici přes noc.

Pokud používáte dřevěné špejle a grilujete, namočte je před napichováním masa na deset minut do vody, aby na grilu nezačaly hořet.

Inspirace pro Vás

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(8)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Komentáře k receptu Teriyaki na špejli se sladkou chilli omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce