Mé Oblíbené Recepty
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
 

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 3 hod 20 min
doba vaření 3 hod 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Telecí maso je maso z telat, mladých kusů tura domácího, jinak skotu domácího. Samice tura je kráva, samec se nazývá býk. Samice, která se ještě netelila je jalovice a vykastrovanému býku se říká vůl.

Ingredience

2 telecí líčka, celkem asi 500g
1 KL olivového
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
100ml červeného vína
100ml hovězího vývaru
5 PL kokosového mléka
sůl, pepř
4 mrkve se stonky
100ml bílého vína
1 KL másla
1 KL medu
1 KL olivového oleje
1 bobkový list

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z telecích líček ostraňte přebytečný, dobře viditelný tuk. Na pánvi rozehřejte kávovou lžičku olivového oleje a osušená líčka na něm osmažte ze všech stran. Z pánve je přemistěte do pomalého hrnce, osolte a opepřete.

Malou mrkev, cibuli a česnek oloupejte a spolu s řapíkem celeru nakrájejte na kostičky (cibuli a česnek na jemno). Zeleninu smažte v pánvi, kde jste opékali líčka, 5 minut. Přilejte červené víno, promíchejte a uveďte k varu. Víno zredukujte asi na polovinu a přilejte hovězí vývar. Uveďte k varu a zeleninovou směs nalijte do pomalého hrnce k masu.

Vařte na vysokou teplotu, dokud líčka dokonale nezměknou, 3-4 hodiny. V případě potřeby podlejte trochou vody tak, aby se zelenina nepřipalovala.

Ze 4 mrkví odřízněte zelené stonky (ponechte u každé asi 2 centimetry) a oloupejte je. Na pánvi, kde jste rozehřáli máslo a kávovou lžičku oleje mrkve ze všech stran opečte. Asi po 5 minutách přilejte víno, přidejte bobkový list a med, promíchejte, přiklopte poklicí nebo alobalem a nechte pobublávat do změknutí. Když se víno vypaří, podlévejte mrkve vodou. Délka jejich dušení záleží na jejich velikosti a na tom, zda je máte radši měkčí nebo tvrdší, v průměru asi 20-30 minut.

Maso vyjměte z hrnce a přilejte kokosové mléko. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Omáčku promíchejte, maso vraťte do hrnce a nechte dusit posledních 5 minut.

Telecí líčka podávejte přelité omáčkou s dušenou mrkví.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, můžete líčka upéct v troubě na nízkou teplotu a přikrytá poklicí nebo alobalem. Často je kontrolujte, otáčejte a podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(29)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Panenka v lupíncích

Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Hamburger s kozím sýrem

Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.
Komentáře k receptu Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-12-09 19:47:12
Bál jsem se kokosu v omáčce, ale krásně tam pasuje. Telecí líčka z pomalého hrnce jsou krásně měkká a šťavnatá.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce