Mé Oblíbené Recepty
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
 

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 3 hod 20 min
doba vaření 3 hod 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Telecí maso je maso z telat, mladých kusů tura domácího, jinak skotu domácího. Samice tura je kráva, samec se nazývá býk. Samice, která se ještě netelila je jalovice a vykastrovanému býku se říká vůl.

Ingredience

2 telecí líčka, celkem asi 500g
1 KL olivového
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
100ml červeného vína
100ml hovězího vývaru
5 PL kokosového mléka
sůl, pepř
4 mrkve se stonky
100ml bílého vína
1 KL másla
1 KL medu
1 KL olivového oleje
1 bobkový list

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z telecích líček ostraňte přebytečný, dobře viditelný tuk. Na pánvi rozehřejte kávovou lžičku olivového oleje a osušená líčka na něm osmažte ze všech stran. Z pánve je přemistěte do pomalého hrnce, osolte a opepřete.

Malou mrkev, cibuli a česnek oloupejte a spolu s řapíkem celeru nakrájejte na kostičky (cibuli a česnek na jemno). Zeleninu smažte v pánvi, kde jste opékali líčka, 5 minut. Přilejte červené víno, promíchejte a uveďte k varu. Víno zredukujte asi na polovinu a přilejte hovězí vývar. Uveďte k varu a zeleninovou směs nalijte do pomalého hrnce k masu.

Vařte na vysokou teplotu, dokud líčka dokonale nezměknou, 3-4 hodiny. V případě potřeby podlejte trochou vody tak, aby se zelenina nepřipalovala.

Ze 4 mrkví odřízněte zelené stonky (ponechte u každé asi 2 centimetry) a oloupejte je. Na pánvi, kde jste rozehřáli máslo a kávovou lžičku oleje mrkve ze všech stran opečte. Asi po 5 minutách přilejte víno, přidejte bobkový list a med, promíchejte, přiklopte poklicí nebo alobalem a nechte pobublávat do změknutí. Když se víno vypaří, podlévejte mrkve vodou. Délka jejich dušení záleží na jejich velikosti a na tom, zda je máte radši měkčí nebo tvrdší, v průměru asi 20-30 minut.

Maso vyjměte z hrnce a přilejte kokosové mléko. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Omáčku promíchejte, maso vraťte do hrnce a nechte dusit posledních 5 minut.

Telecí líčka podávejte přelité omáčkou s dušenou mrkví.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, můžete líčka upéct v troubě na nízkou teplotu a přikrytá poklicí nebo alobalem. Často je kontrolujte, otáčejte a podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Polévka z fazolí s chorizem

Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z fazolí s chorizem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Fazolová polévka se španělskou klobásou chorizo s bylinkami a zakysanou smetanou, která se přidává do talíře.

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Čočkový salát s lososem

Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.

Kuřecí kuskus s olivami

Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kuskus s olivami má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(57)
Vyzkoušejte recept na kuskus se šťavnatým kuřecím masem s kořením kari a garam masala.

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Houbová omáčka s knedlíkem

Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.
Komentáře k receptu Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-12-09 19:47:12
Bál jsem se kokosu v omáčce, ale krásně tam pasuje. Telecí líčka z pomalého hrnce jsou krásně měkká a šťavnatá.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce