Mé Oblíbené Recepty
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
 

Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. 
Průměrné hodnocení: 3.5/5 (59 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 3 hod 20 min
doba vaření 3 hod 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Telecí maso je maso z telat, mladých kusů tura domácího, jinak skotu domácího. Samice tura je kráva, samec se nazývá býk. Samice, která se ještě netelila je jalovice a vykastrovanému býku se říká vůl.

Ingredience

2 telecí líčka, celkem asi 500g
1 KL olivového
1 menší mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
100ml červeného vína
100ml hovězího vývaru
5 PL kokosového mléka
sůl, pepř
4 mrkve se stonky
100ml bílého vína
1 KL másla
1 KL medu
1 KL olivového oleje
1 bobkový list

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Z telecích líček ostraňte přebytečný, dobře viditelný tuk. Na pánvi rozehřejte kávovou lžičku olivového oleje a osušená líčka na něm osmažte ze všech stran. Z pánve je přemistěte do pomalého hrnce, osolte a opepřete.

Malou mrkev, cibuli a česnek oloupejte a spolu s řapíkem celeru nakrájejte na kostičky (cibuli a česnek na jemno). Zeleninu smažte v pánvi, kde jste opékali líčka, 5 minut. Přilejte červené víno, promíchejte a uveďte k varu. Víno zredukujte asi na polovinu a přilejte hovězí vývar. Uveďte k varu a zeleninovou směs nalijte do pomalého hrnce k masu.

Vařte na vysokou teplotu, dokud líčka dokonale nezměknou, 3-4 hodiny. V případě potřeby podlejte trochou vody tak, aby se zelenina nepřipalovala.

Ze 4 mrkví odřízněte zelené stonky (ponechte u každé asi 2 centimetry) a oloupejte je. Na pánvi, kde jste rozehřáli máslo a kávovou lžičku oleje mrkve ze všech stran opečte. Asi po 5 minutách přilejte víno, přidejte bobkový list a med, promíchejte, přiklopte poklicí nebo alobalem a nechte pobublávat do změknutí. Když se víno vypaří, podlévejte mrkve vodou. Délka jejich dušení záleží na jejich velikosti a na tom, zda je máte radši měkčí nebo tvrdší, v průměru asi 20-30 minut.

Maso vyjměte z hrnce a přilejte kokosové mléko. V případě potřeby dosolte a dopepřete. Omáčku promíchejte, maso vraťte do hrnce a nechte dusit posledních 5 minut.

Telecí líčka podávejte přelité omáčkou s dušenou mrkví.

Tipy

doporučená příloha: bramborová kaše

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, můžete líčka upéct v troubě na nízkou teplotu a přikrytá poklicí nebo alobalem. Často je kontrolujte, otáčejte a podlévejte vodou.

Inspirace pro Vás

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.2. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.2. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.2. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.2. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Palačinky s tvarohem

Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné sladké palačinky s tvarohovou náplní.
zařazeno v:

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 3.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.
Komentáře k receptu Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. 
2015-12-09 19:47:12
Bál jsem se kokosu v omáčce, ale krásně tam pasuje. Telecí líčka z pomalého hrnce jsou krásně měkká a šťavnatá.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce