Mé Oblíbené Recepty
Tatarák s křepelčími vejci
Tatarák s křepelčími vejci
 

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.1. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (78 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou nerozvinutá poupata keře kapary trnité naložená ve slaném nálevu, používaná především v kuchyních Španělska, Itálie a Řecka.

Ingredience

2 PL olivového oleje
6 křepelčích vajíček
200g hovězí svíčkové
1 KL kaparů
1 malá šalotka
30g naložených okurek
2 PL nasekané petrželky
pár kapek tabasca
1 KL worchesteru
6 plátků kmínového chleba z kamenné pece
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Chléb nakrájíme na plátky (jeden krajíc klasického chleba odpovídá 2-3 krajícům kmínového chleba z kamenné pece), z obou stran je mašlovačkou potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 150°C na 20 minut.

Křepelčí vejce vařte ve vodě 90 sekund, poté je přelijte ledovou vodou a oloupejte.

Hovězí svíčkovou naškrabeme (postup naleznete v tipech) do mísy, vmícháme kapary, oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájenou okurku a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Ochutíme  solí, worchesterovou omáčkou a ostrým tabascem.

Tatarák podáváme na kmínových chlebech s přepůlenými křepelčími vejci.

 

Tipy

Jak správně naškrábat maso na tatarák:

Ukrojte plátek svíčkové silný asi centimetr a půl. Ostrým nožem na skleněném nebo plastovém prkénku od ve směru vláken od půlky škrábejte maso (druhou půlku masa džte rukou pro lepší manipulaci). Po asi deseti škrábnutích maso pokaždé otočte sponí stranou nahoru.

Inspirace pro Vás

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.2. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.2. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.2. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.2. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Cizrna z jednoho hrnce

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.
Komentáře k receptu Tatarák s křepelčími vejci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce