Mé Oblíbené Recepty
Tatarák s křepelčími vejci
Tatarák s křepelčími vejci
 

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou nerozvinutá poupata keře kapary trnité naložená ve slaném nálevu, používaná především v kuchyních Španělska, Itálie a Řecka.

Ingredience

2 PL olivového oleje
6 křepelčích vajíček
200g hovězí svíčkové
1 KL kaparů
1 malá šalotka
30g naložených okurek
2 PL nasekané petrželky
pár kapek tabasca
1 KL worchesteru
6 plátků kmínového chleba z kamenné pece
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Chléb nakrájíme na plátky (jeden krajíc klasického chleba odpovídá 2-3 krajícům kmínového chleba z kamenné pece), z obou stran je mašlovačkou potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 150°C na 20 minut.

Křepelčí vejce vařte ve vodě 90 sekund, poté je přelijte ledovou vodou a oloupejte.

Hovězí svíčkovou naškrabeme (postup naleznete v tipech) do mísy, vmícháme kapary, oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájenou okurku a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Ochutíme  solí, worchesterovou omáčkou a ostrým tabascem.

Tatarák podáváme na kmínových chlebech s přepůlenými křepelčími vejci.

 

Tipy

Jak správně naškrábat maso na tatarák:

Ukrojte plátek svíčkové silný asi centimetr a půl. Ostrým nožem na skleněném nebo plastovém prkénku od ve směru vláken od půlky škrábejte maso (druhou půlku masa džte rukou pro lepší manipulaci). Po asi deseti škrábnutích maso pokaždé otočte sponí stranou nahoru.

Inspirace pro Vás

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Pečená kuřecí stehna

Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Stehno pečené v kabátku z čerstvého kopru, přelité máslem a pečené na vývaru, podávené se smetanovými těstovinami.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Komentáře k receptu Tatarák s křepelčími vejci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce