Mé Oblíbené Recepty
Tatarák s křepelčími vejci
Tatarák s křepelčími vejci
 

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou nerozvinutá poupata keře kapary trnité naložená ve slaném nálevu, používaná především v kuchyních Španělska, Itálie a Řecka.

Ingredience

2 PL olivového oleje
6 křepelčích vajíček
200g hovězí svíčkové
1 KL kaparů
1 malá šalotka
30g naložených okurek
2 PL nasekané petrželky
pár kapek tabasca
1 KL worchesteru
6 plátků kmínového chleba z kamenné pece
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Chléb nakrájíme na plátky (jeden krajíc klasického chleba odpovídá 2-3 krajícům kmínového chleba z kamenné pece), z obou stran je mašlovačkou potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 150°C na 20 minut.

Křepelčí vejce vařte ve vodě 90 sekund, poté je přelijte ledovou vodou a oloupejte.

Hovězí svíčkovou naškrabeme (postup naleznete v tipech) do mísy, vmícháme kapary, oloupanou a najemno nakrájenou šalotku, na malé kostičky nakrájenou okurku a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Ochutíme  solí, worchesterovou omáčkou a ostrým tabascem.

Tatarák podáváme na kmínových chlebech s přepůlenými křepelčími vejci.

 

Tipy

Jak správně naškrábat maso na tatarák:

Ukrojte plátek svíčkové silný asi centimetr a půl. Ostrým nožem na skleněném nebo plastovém prkénku od ve směru vláken od půlky škrábejte maso (druhou půlku masa džte rukou pro lepší manipulaci). Po asi deseti škrábnutích maso pokaždé otočte sponí stranou nahoru.

Inspirace pro Vás

Dušená mrkev

Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Krémová kuřecí polévka

Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Krémová kuřecí polévka s rýží a bramborem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(44)
Krémová kuřecí polévka s rozpuštěným sýrem, s na kostičky nakrájeným bramborem a s divokou rýží.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2111)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Penne s artyčoky a špenátem

Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.
Komentáře k receptu Tatarák s křepelčími vejci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce