Mé Oblíbené Recepty
Srnčí špízy
Srnčí špízy
 

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (50 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 6 min
doba vaření 6 min
Počet porcí 4 špízy
počet porcí 4 špízy
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Mláďata zůstavají se svou matkou rok. Pokud v lese uvidíte osamělé mládě, které nejeví známky zranění nebo nemoci, nikdy se ho nedotýkejte, matka by se k němu již nepřiblížila.

Ingredience

600g srnčí kýty bez kosti
3 jarní cibulky
dřevěné špejle

na marinádu

150ml sójové omáčky
2cm čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 KL sezamové pasty tahini
1 KL hoisin omáčky (koupíte hotovou)
1 KL čínského černého octa (lze nahradit kombinací balzamikového a rýžového octa)
1/2 KL čerstvě mletého černého pepře
sůl podle chuti
1 KL sezamového oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Dřevěné špejle namočte do vody a nechte je nasáknout. V míse smíchejte sójovou omáčku, tahini, hoisin, ocet, sezamový olej a směs ochuťte špetkou soli a pepřem. Přidejte oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a oloupaný a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte bokem.

Srnčí kýtu odblaňte, nakrájejte na kostičky (pokud chcete maso uprostřed růžové - úprava medium, nakrájejte je na větší kostičky, pokud máte rádi maso propečené, nakrájejte je na menší). Maso napíchejte na špejli k sobě a na každý konec nabodněte 1.5 -2 centimetru dlouhý bílý kousek jarní cibulky (naležato).

Špízy dejte do pekáče, přelijte marinádou a dejte na 20 minut marinovat (ujistěte se, že včechny kousky masa jsou obalené marinádou, i ty vespod).

Rozehřejte (nejlépe grilovací) pánev a nebo gril na střední teplotu a špízy opečte, 2 minuty z každé strany. Marináda začne na pánvi rychle černat a připalovat se, proto od masa neodcházejte a v případě potřeby snižte teplotu a špízy otáčejte.

Srnčí špízy podávejte posypané kousky jarní cibulky.

Tipy

doporučená příloha: celé žampiony pečené v troubě (žampiony oloupejte, osolte a pokapejte olivovým olejem, pečte v troubě vyhřáté na 220°C 30 minut, po 20 minutách otočte) a pečené brambory

Inspirace pro Vás

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Švédské masové kuličky

Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(10)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.
Komentáře k receptu Srnčí špízy
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce