Mé Oblíbené Recepty
Srnčí guláš
Srnčí guláš
 

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 2 hod
doba vaření 2 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Srnci jsou dobrými plavci a dokáží daleko doskočit.

Ingredience

1 kg srnčí kýty
1kg cibule
3 stroužky česneku
2 PL sladké mleté papriky
1 KL mletého kmínu
10 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
20 kuliček černého pepře
3 bokové listy
50g vepřového sádla
35g hladké mouky

karlovarský knedlík: recept ZDE

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Srnčí kýtu nakrájejte na velké kostky, asi 4x4 centimetry. Cibuli a česnek oloupejte na nakrájejte najemno. Jalovec, celý pepř a nové koření dejte do sítka na čaj (nebudete pak muset vybírat jednotlivé kuličky z hrnce nebo talíře).

V hrci rozpalte 20g sádla a cibuli na něm smažte asi 15 minut na střední teplotu. Minutu před dokončením cibule přidejte nasekaný česnek a zasmažte. Na pánvi rozehřejte oříšek sádla a osmažte na něm osolené kostky masa, dokud se nezatáhnou (nezmění barvu).

Maso přidejte k hotové cibuli, trochu vody dejte do pánve a vylijte k masu (aby se všechy chutné šťávy z masa dostaly do guláše). Promíchejte, přisypte mletou papriku a kmín, znovu promíchejte a dolejte vodou tak, aby bylo maso ponořené (asi litr až litr a půl vody). Přidejte čajové sítko s kořením, bobkový list a uveďte k varu.

Pokud používáte pomalý hrnec, naběračkou vyberte maso do pomalého hrnce a přelijte vodou s kořením a cibulí. Vařte přikryté na vysokou teplotu 2 hodiny. Guláš můžete také vařit v papinovém hrnci (doba vaření zhruba 30 minut) nebo v hrnci na sporáku (doba vaření 1h 30min-2 hod při nízké teplotě, kontrola a případné dolévání vody).

Až je srnčí kýta měkká, děrovanou vařečkou maso z hrnce vyjměte a dejte bokem. V kastrolku rozpalte zbylé sádlo, přisypte mouku a míchejte, dokud základ nezhnědne, asi minutu. Zásmažku dejte do guláše a důkladně promíchejte, aby Vám nevznikly hrudky. Povařte 5 minut a pak guláš přes síto propasírujte a maso vraťte do hrnce. Naposledy provařte.

Srnčí guláš dochuťte solí, popřípadně čerstvě mletým pepřem a podávejte ozdobený kousky nakrájené syrové cibule.

Tipy

doporučená příloha: karlovarský knedlík (recept ZDE), čerstvý chléb

Máte-li rádi pikantní jídla, mletou sladkou papriku (nebo její část) nahraďdte mletou pálivou paprikou.

Jste-li velcí fanoušcci jídel s mletou paprikou a na Vás vkus je jí tam málo, nikdy ji nepřisypávejte do hotového guláše jen tak. Změní chuť výsledného pokrmu. Nejprve papriku krátce osmažte na troše vepřového sádla a teprve potom ji do guláše přidejte.

Inspirace pro Vás

Medový salát s červenou řepou

Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Medový salát s červenou řepou a quinoou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Čerstvá rukola, pečená medová řepa a vařená quinoa, výživná pseudoobilovina dostupná v obchodech se zdravou výživou.
zařazeno v:
Saláty

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty
Komentáře k receptu Srnčí guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce