Mé Oblíbené Recepty
Špenátové toasty s ementálem
Špenátové toasty s ementálem
 

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (63 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ementál je švýcarský sýr ve tvaru kola o průměru jeden metr s typickými oky uvnitř o velikosti vlašského ořechu.

Ingredience

16 větších plátků bílého toastového chleba
100g změklého másla nebo margarínu
8 plátků kvalitní vepřové šunky nebo oblíbeného salámu
8 plátků ementálu
3 KL plnotučné hořčice
3 KL dijonské hořčice
100g čerstvých špenátových baby lístků

(* KL - kávová lžička)

Postup

Plátky toastového chleba namažeme z jedné strany máslem. Každý druhý plátek natřeme z druhé, máslem nenamazané strany hořčicemi, které jsme smíchali v misce.

Na hořčici klademe suroviny a to v následujícím pořadí: šunka, špenátové lístky, rovnoměrně rozprostřené, plátky ementálu. Přiklopíme nenamazanou stranou chleba a smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem z obou stran, dokud máslo a toasty nezhnědnou na střední teplotu.

Tipy

Ze špenátu odstraníme řapíky, toasty budou jemnější.

Nejprve smažíme toast z té strany, kde je sýr blíže pánvi, lépe se propeče.

Pokud jsme použili místo šunky salám, můžeme nahradit ementál nivou nebo jiným plísňovým sýrem.

Servírujeme s omytými cherry rajčaty.

Inspirace pro Vás

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(7)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Rýžový salát

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(14)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(5)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.
Komentáře k receptu Špenátové toasty s ementálem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce