Mé Oblíbené Recepty
Španělský ptáček
Španělský ptáček
 

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (31 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 55 min
doba vaření 55 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 3 komentářů.
zobrazit komentáře (3)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Jméno „španělský ptáček“ tento pokrm pravděpodobně získal tím, že jej vařili španělští kuchaři na dvoře Rudolfa II. A ptáček, protože závitek připomíná oškubaného ptáčka.

Ingredience

800g hovězí zadní
2 PL plnotučné hořčice
sůl
2-3 sterilované okurky
4 PL láku ze sterilovaných okurek
2 vejce
slanina bez kůže, 6-8 špalíčků
2 velké cibule
2 jemné (frankfurtské, vídeňské) párky
1 PL sádla
2 hovězí bujóny extra

speciální výbava: pevný, neroztřepený provázek

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vejce dáme do kastrolku, zalijeme studenou vodou a vaříme 8-10 minut. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Párky rozřízneme podélně a přepůlíme, slaninu nakrájíme na špalíčky. Sterilované okurky nakrájíme na čtvrtiny.

Hovězí maso nakrájíme na co největší, úzké plátky. Z obou stran osolíme, z jedné strany potřeme plnotučnou hořčicí a na tu klademe postupně párek, slaninu, okurku a vajíčko. Vše zabalíme a svážeme provázkem tak, aby náplň nikde nevykukovala. Pokud je například okurka příliš dlouhá, seřízneme podle velikosti ptáčku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V papinovém hrnci rozpálíme sádlo, opečeme na něm cibuli a po asi 8 minutách opékání nahrneme cibuli na stranu a opečeme ptáčky ze všech stran. Poté zalijeme asi 1.5 litry vody, přidáme bujón a lák ze sterilovaných okurek. Uzavřeme poklicí a necháme dusit pod tlakem 40 minut.

Po uplynutí doby sundáme poklici a zkontrolujeme, zda jsou ptáčci dostatečně mekcí. Případně dosolíme. Španělské ptáčky podáváme s vařenou rýží a sterilovaným okurkem na ozdobu.

Tipy

Pokud máte rádi omáčku hustší, místo láku dejte do omáčky např. 5-6 kyselých okurek nakrájených na kostičky. Až je maso měkké tak ho vyjměte, okurky rozmixujte tyčovým mixerem, maso vraťte a prohřejte.

Inspirace pro Vás

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(4)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(84)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(253)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(54)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Mašličky s cuketou a fazolemi

Recept Mašličky s cuketou a fazolemi má průměrné hodnocení 5. Recept Mašličky s cuketou a fazolemi má průměrné hodnocení 5. Recept Mašličky s cuketou a fazolemi má průměrné hodnocení 5. Recept Mašličky s cuketou a fazolemi má průměrné hodnocení 5. Recept Mašličky s cuketou a fazolemi má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlé bezmasé těstoviny s opraženou cuketou, s bílými fazolemi a s kousky oranžové papriky.

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.
Komentáře k receptu Španělský ptáček
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Milena
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-12-10 11:56:50
Hezký den,

tento oběd vařím moc ráda :) Je to skvělá česká klasická kuchyně, kterou doma milujeme, hlavně manžel :) Váš recept na Španělské ptáčky vypadá jednoduše, že bych ho mola i zvládnout bez větších problémů :D Naposledy jsem je vařila podle receptu https://erecepty.eu/spanelsky-ptacek/ který mi zaslala moje spolupracovnice. Dělá podle něj už od mlada. V receptu je pár drobných vychytávek které dodají tomuto tradičnímu Českému jídlu šmrnc a chuťově hezky oživí. Doporučuji do omáčky dát zhruba 5 naložených okurek které potom rozmixuji. Chuťově je to moc dobré. Samozřejmě záleží na každého chuti.
ming1111
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-07-20 08:16:39
La Nike Air Max Mujer se ha convertido en una locura internacional durante mucho tiempo.
En los últimos tiempos, muchas marcas han lanzado su colección de Camisetas Nba 2018.
Hay tanto camisetas caras y camisetas baratas, especialmente la Camisetas Nba Baratas.
Con el número creciente de fanáticos locos, la Camisetas Nba no solo está pensada para los jugadores.
Las tiendas de deportes pueden querer Comprar Camisetas De Futbol.
Para las tiendas, puede comprar Camisetas De Futbol Baratas de China y otros países a bajo precio.
Estos Camisetas De Futbol Baratas están hechos a medida y diseñados para dar el mejor ajuste.
La mejor forma de Comprar Camisetas De Futbol es buscar en nuestra auténtica tienda en línea.
Emílie
|
Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
2015-05-12 14:27:07
Klasická verze španělského ptáčka s rýží. Jinak a lépe ani udělat nejde. Snad bych jen přidala trošku víc polotučné hořčice.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce