Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Průměrné hodnocení: 2.9/5 (222 hlasujících).
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 1916 komentářů.
zobrazit komentáře (1916)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(176)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. 
Komentáře k receptu
(280)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(99)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1547)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(168)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(118)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(11)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(63)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Georgefliva
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. 
2017-08-21 17:57:12
canadianfarmacy [url=http://canadianpharmacyonlinetousa.com/]is canadian cialis real cialis[/url]

india pharmacy viagra

canada pharmacy cilias
cost of cialis in alberta
Georgefliva
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. 
2017-08-21 17:26:58
canadian. viagra [url=http://canadianpharmacyonlinetousa.com/]female version of viagra[/url]

i was reading this

northwestpharmacy.com
norxmedz reviews
Georgefliva
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 2.9. 
2017-08-21 16:25:51
onlinepharmacy.com cialis [url=http://canadianpharmacyonlinetousa.com/]canada drugs no perscription[/url]

next page

canydian viagra
cheap brand pfizer viagra