Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Průměrné hodnocení: 3.1/5 (57 hlasujících).
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 350 komentářů.
zobrazit komentáře (350)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(47)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(27)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(39)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(140)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(24)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(1334)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.3. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(36)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.2. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1551)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Jamesmek
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. 
2017-12-10 12:22:46
custom essays buy an essay online online essay writer https://essayonline.us.com - online essays
MunbsAdesee
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. 
2017-12-10 03:04:48
for online payday loans - http://paydayloans-online.us.com/
best payday loan lenders payday loans
Kdbccfalgot
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. 
2017-12-09 23:08:30
quick personal loans http://paydayloansonlinenow.us.com/
personal loan cash advance
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce