Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 25 komentářů.
zobrazit komentáře (25)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1094)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Grilované kalamáry na česneku

Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(8)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(38)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Cuketové placky se sýrem

Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(224)
Inspirováno zdravou výživou. Cuketové smažené placky s parmezánem, česnekem a výživnou, lehce dostupnou quinoou.
zařazeno v:
Vegetariánské
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
nvxEffit
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-10-21 19:47:42
1000 no fax payday loan loans small business loans unemployed [url=https://jslpaydayloans.com/]cash and payday loans[/url]
bsgbiawn
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-10-21 16:22:31
approval payday loans payday loans texas student loan forgiveness programs [url=https://paydayiloans.com/]fastcash payday loans[/url]
ndgAwart
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-10-20 20:34:14
500 payday loan no fax direct lender payday loans australian payday loans [url=https://joonlinepaydayloans.com/]loan calculators[/url]
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce