Mé Oblíbené Recepty
 

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Doba přípravy receptu je 7 dní
příprava 7 dní
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Již bylo vloženo 49 komentářů.
zobrazit komentáře (49)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Solené hovězí bylo oblíbené během obou světových válek, když bylo toho čerstvého nedostatek. Zachovalo si však tradici i do současných dnů, kde se s ním setkáte na pultech především v anglicky mluvících zemích.

Ingredience

1kg hovezího masa (nejlépe ploché s tukem na boku)
1 KL nového celého koření
1 KL hořčičného semínka
1 KL celého koriandru
1 KL celého hřebíčku
1 KL celého černého pepře
2 malé sušené chilli papričky
4 kardamomy
3 velké bobkové listy
1 KL mletého zázvoru
1 malá skořice celá

2l vody
250g soli
13g dusitanové soli 0.5-0.6
50g hnědého cukru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte koření. Na pánev hoďte nové koření, hořčičná semínka, semínka korindru, sušené chilli papričky, hřebíček, celý pepř a kardamom. Pánev zahřejte na střední teplotu a smažte koření, dokud na pánvi hořčičná semínka nezačnou poskakovat a vystřelovat. Pánev odstavte a koření přesypte do hmoždíře a rozdrďte (lze použít i zadní stranu lžíce a misku). Přimíchejte rozlámaný bobkový list a mletý sušený zázvor.

Tři polévkové lžíce koření dejte do hrnce (zbytek si uschovejte na vaření masa za týden), přidejte malou skořici, sůl, dusitanovou sůl a hnědý cukr. Přilejte 2 litry vody a uveďte k varu. Vařte pár sekund, odstavte a nechte při pokojové teplotě zchládnout. Pak dejte do lednice úplně vychladit.

Maso dejte do velkého, placatého kontejneru nebo hrnce a přlejte nálev. Pokud se Vám maso v nálevu vznáší, zatižte ho talířem nebo hrnkem. Maso nechte v lednici 5-7 dní marinovat.

Po marinování maso vyjměte z lázně a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Dejte ho do hrnce, ve kterém bude maso pohodlně ležet (hrnec by měl obepínat maso akorát a nesmí být příliš velký) a přelijte ho vodou tak, aby voda sahala alespoň 2,5 centimetru nad maso. Pokud chcete maso málo slané, přilejte další 2,5 centimetru vody. Přidejte lžíci koření, které jste si při nakládání odložili. Uveďte k varu a snižte teplotu natolik, aby voda v hrci použe vřela a sotva výrazně bublala. Vařte hodinu a půl nebo dokud maso není měkké. Po uvaření solené hovězí můžete skladovat až týden v lednici.

Maso přemistěte na prkénko a nakrájejte do požadovaného tvaru. 

Tipy

Dusitanovou sůl můžete vynechat, počítejte ale s tím, že přijdete o tu krásnou barvu. Bez ní je maso šedé, ale chuť zůstává.

Inspirace pro Vás

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(51)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Vaječná pomazánka se sýrem

Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Komentáře k receptu Solené hovězí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
btjphymn
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-12-03 23:07:05
buy viagra online generic viagra online viagra online canadian pharmacy [url=http://viagrapfhze.com/]online viagra[/url]
Vladislavaknore
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-12-03 17:25:00
online jelly delivery london

f048 online vente ligne
Vladislavaknore
|
Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
2018-12-03 09:59:01
online effetti positiv

f048 online erfinder albaner
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce