Mé Oblíbené Recepty
Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
 

Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (10 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

První zakysaná smetana na světě vznikla náhodou, když někdo nechal stát smetanu z odstředěného mléka při pokojové teplotě, která zakysla.

Ingredience

300g mražených nebo čerstvých hub
1 menší cibule
1/2 KL mletého kmínu
sůl podle chuti
2 PL polohrubé mouky
1 PL másla
2x175g 15% zakysané smetany
1 žloutek
2 PL octa
400g brambor

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Neloupané brambory přelijte studenou vodou a dejte vařit do měkka. Zakysanou smetanu vytáhněte z lednice.

Cibuli oloupejte. Nakrájené houby dejte do hrnce, přidejte 1.5 litru studené vody, celou cibuli, mletý kmín a sůl. Vařte, dokud houby nezměknou, asi 20 minut.

V jiném kastrolku rozpusťte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání udělejte zlatou zásmažku. Tu zalijte asi 250 mililitry horké vody a rychle míchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Zásmažku vylejte do hrnce k houbám, promíchejte a vařte dalších 20 minut, aby mouka nebyla cítit.

Uvařené brambory slijte a nechte zchládnout. Uvařenou polévku odstavte. Zakysanou smetanu promíchejte se žloutkem a vlejte do polévky. Přidejte ocet a dále nevařte.

Houbovou polévku podávejte s oloupanými a nakrájenými brambory.

Inspirace pro Vás

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Jogurtové muffiny s citronem

Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Zkuste tento jednoduchý recept na lahodné, vláčné muffiny z citronové šťávy, bílého jogurtu a s kapkou vanilky.
zařazeno v:
Ovoce

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(27)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje
Komentáře k receptu Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce