Mé Oblíbené Recepty
Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
 

Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.8. 
Průměrné hodnocení: 3.8/5 (25 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

První zakysaná smetana na světě vznikla náhodou, když někdo nechal stát smetanu z odstředěného mléka při pokojové teplotě, která zakysla.

Ingredience

300g mražených nebo čerstvých hub
1 menší cibule
1/2 KL mletého kmínu
sůl podle chuti
2 PL polohrubé mouky
1 PL másla
2x175g 15% zakysané smetany
1 žloutek
2 PL octa
400g brambor

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Neloupané brambory přelijte studenou vodou a dejte vařit do měkka. Zakysanou smetanu vytáhněte z lednice.

Cibuli oloupejte. Nakrájené houby dejte do hrnce, přidejte 1.5 litru studené vody, celou cibuli, mletý kmín a sůl. Vařte, dokud houby nezměknou, asi 20 minut.

V jiném kastrolku rozpusťte máslo a přidejte mouku. Za stálého míchání udělejte zlatou zásmažku. Tu zalijte asi 250 mililitry horké vody a rychle míchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky. Zásmažku vylejte do hrnce k houbám, promíchejte a vařte dalších 20 minut, aby mouka nebyla cítit.

Uvařené brambory slijte a nechte zchládnout. Uvařenou polévku odstavte. Zakysanou smetanu promíchejte se žloutkem a vlejte do polévky. Přidejte ocet a dále nevařte.

Houbovou polévku podávejte s oloupanými a nakrájenými brambory.

Inspirace pro Vás

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.3. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.3. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.3. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.3. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Krůtí sendvič se sýrem

Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.3. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.3. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.3. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.3. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce