Mé Oblíbené Recepty
Smažené sardinky s omáčkou tarator
Smažené sardinky s omáčkou tarator
 

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tarator je tradiční balkánská a blízkovýchodní omáčka nebo dresing. Existují dva druhy. Jedna má jogurtový základ, druhá se připravuje z tahini (sezamové pasty). Zde připravovaná verze je nejvíc populární v oblasti Levanty (Sýrie, Libanon, Jordánsko) a v Turecku.

Ingredience

smažené sardinky

olej na smažení
1 citron
14 sardinek
sůl a čerstvě mletý pepř
50g kukuřičné mouky
hladkolistá petrželka na servírování

omáčka tarator

4 PL tahini (sezamové pasty)
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
špetka chili vloček nebo mletého chili
špetka mletého kmínu
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Sardinky omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Citron podélně rozpulte. Jednu půlku rozčtvťte a dejte bokem. Druhou půlku nakrájejte na třetiny a dejte do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (párkrát s nimi nad talířem zamávejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.

Mezitím si připravte omáčku tarator. Tahini dejte do misky a po jedné lžíci přidávejte citronovou šťávu a vodu a míchejte. Přidáte-li všechnu tekutinu naráz, tahini se zdrcne a už ji nerozmícháte. Pak přidejte špetku soli a pepře, oloupaný a vymačkaný stroužek česneku, koření a promíchejte. Nakonec vmíchejte sekanou petrželku.

Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je posypané hladkolistou petrželkou, s taratorem, dvěma dílky citronu a čerstvým pečivem.

Tipy

Tarator vydrží v lednici 3-4 dny.

Inspirace pro Vás

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(38)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(8)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.
Komentáře k receptu Smažené sardinky s omáčkou tarator
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce