Mé Oblíbené Recepty
Smažené sardinky s omáčkou tarator
Smažené sardinky s omáčkou tarator
 

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tarator je tradiční balkánská a blízkovýchodní omáčka nebo dresing. Existují dva druhy. Jedna má jogurtový základ, druhá se připravuje z tahini (sezamové pasty). Zde připravovaná verze je nejvíc populární v oblasti Levanty (Sýrie, Libanon, Jordánsko) a v Turecku.

Ingredience

smažené sardinky

olej na smažení
1 citron
14 sardinek
sůl a čerstvě mletý pepř
50g kukuřičné mouky
hladkolistá petrželka na servírování

omáčka tarator

4 PL tahini (sezamové pasty)
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
špetka chili vloček nebo mletého chili
špetka mletého kmínu
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Sardinky omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Citron podélně rozpulte. Jednu půlku rozčtvťte a dejte bokem. Druhou půlku nakrájejte na třetiny a dejte do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (párkrát s nimi nad talířem zamávejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.

Mezitím si připravte omáčku tarator. Tahini dejte do misky a po jedné lžíci přidávejte citronovou šťávu a vodu a míchejte. Přidáte-li všechnu tekutinu naráz, tahini se zdrcne a už ji nerozmícháte. Pak přidejte špetku soli a pepře, oloupaný a vymačkaný stroužek česneku, koření a promíchejte. Nakonec vmíchejte sekanou petrželku.

Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je posypané hladkolistou petrželkou, s taratorem, dvěma dílky citronu a čerstvým pečivem.

Tipy

Tarator vydrží v lednici 3-4 dny.

Inspirace pro Vás

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(66)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(94)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Sladkokyselé kuřecí kousky

Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.
Komentáře k receptu Smažené sardinky s omáčkou tarator
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce