Mé Oblíbené Recepty
Smažené sardinky s omáčkou tarator
Smažené sardinky s omáčkou tarator
 

Smažené sardinky s omáčkou tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tarator je tradiční balkánská a blízkovýchodní omáčka nebo dresing. Existují dva druhy. Jedna má jogurtový základ, druhá se připravuje z tahini (sezamové pasty). Zde připravovaná verze je nejvíc populární v oblasti Levanty (Sýrie, Libanon, Jordánsko) a v Turecku.

Ingredience

smažené sardinky

olej na smažení
1 citron
14 sardinek
sůl a čerstvě mletý pepř
50g kukuřičné mouky
hladkolistá petrželka na servírování

omáčka tarator

4 PL tahini (sezamové pasty)
1 stroužek česneku
2 PL citronové šťávy
2 PL vody
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
špetka chili vloček nebo mletého chili
špetka mletého kmínu
1 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Sardinky omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete z obou stran a obalte v kukuřičné mouce. V pánvi rozehřejte centimetrovou vrstvu oleje. Citron podélně rozpulte. Jednu půlku rozčtvťte a dejte bokem. Druhou půlku nakrájejte na třetiny a dejte do oleje, který se rozehřívá. Až se citrony začnou smažit přidejte sardinky (párkrát s nimi nad talířem zamávejte, abyste se zbavili přebytečné mouky) a smažte na vysokou teplotu do zlatova, asi 5 minut.

Mezitím si připravte omáčku tarator. Tahini dejte do misky a po jedné lžíci přidávejte citronovou šťávu a vodu a míchejte. Přidáte-li všechnu tekutinu naráz, tahini se zdrcne a už ji nerozmícháte. Pak přidejte špetku soli a pepře, oloupaný a vymačkaný stroužek česneku, koření a promíchejte. Nakonec vmíchejte sekanou petrželku.

Sardinky vyjměte z oleje a dejte na papírový ubrousek okapat přebytečný olej. Servírujte je posypané hladkolistou petrželkou, s taratorem, dvěma dílky citronu a čerstvým pečivem.

Tipy

Tarator vydrží v lednici 3-4 dny.

Inspirace pro Vás

Jarní salát s balkánským sýrem

Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jarní salát s balkánským sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky a okurky jdou skvěle k sobě. Salát podávejte jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(233)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Kuřecí stehna v ananasu

Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuřecí stehna v ananasové omáčce má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.

Třešňové sušenky s čokoládou

Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Vláčné sušenky s kousky třešní a Vaší oblíbené čokolády, zapečené ve sladkém těstě.
zařazeno v:
Ovoce

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(47)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(45)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje
Komentáře k receptu Smažené sardinky s omáčkou tarator
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce