Mé Oblíbené Recepty
Skopové biryani s okurkovou Raitou
Skopové biryani s okurkovou Raitou
 

Skopové biryani s okurkovou Raitou

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Biryani je populární rýžový pokrm z indického subkontinentu. Nemusíte použít výhradně skopové maso. Běžne se používá například kuřecí, hovězí či ryba, vegetariáni nadradí maso vejci nebo sójou.

Ingredience

skopové biryani

1kg skopového masa bez kosti
3 střední červené cibule
100g zázvoru
1 velký stroužek česneku
konzerva loupaných rajčat 425ml/400g
hrst čerstvé máty
400g rýže basmati
sůl
1/2 KL čerstvě mletého pepře
6 PL oleje
1/2 KL kari koření
1 KL koření garam masala
2x5cm skořice
6 hřebíčků
6 kardamomů
4 bobkové listy
1 PL celého černého pepře

okurková omáčka Raita

1 salátová okurka
150g bíléh jogurtu
1/2 KL mletého kmínu
2 PL čerstvého sekaného koriandru
chilli podle chuti
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte Raitu. Okurek oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. V misce smíchejte všechny zbylé ingredience a poté vmíchejte okurek. Dejte do lednice (vždy alespoň na půl hodiny) uležet.

Skopové maso nakrájejte na kostky o velikosti 3x3 centimetry. Dejte je do tlakového hrnce, osolte, přidejte mletý pepř a přilejte 2,5 litru vody. Maso vařte do měkka asi půl hodiny.

Mezitím si cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky. Rýži propláchněte a rozprostřete na papírové kuchyňské utěrky uschnout.

V hrnci dost velkém na to, aby se do něj vešel celý pokrm i s rýží, rozehřejte 5 polévkových lžic oleje a smažte cibuli 5 minut. Hřebíček, kardamom a celý pepř dejte na pánev a na střední teplotu opékejte asi 5 minut. Koření pak dejte do sítka na čaj.

K cibuli přidejte skořici a bobkový list a opékejte dalších pět minut. Ke směsi přidejte sítko s kořením, zázvor a česnek, minutu zasmažte a přidejte konzervovaná rajčata. Vařte dalších 5 minut. Uvařené maso dejte do misky, vodu nechte v hrnci bokem. Rajčatovou směs ochuťte kari a masalou, minutku povařte. Přidejte skopové maso, povařte další 3 minuty.

Rýži několik minut osmažte na zbylém oleji a přidejte do hrnce se skopovým. Směs zalejte 2 litry skopového vývaru (pokud Vám nevyšel, nahraďdte zytek vodou) a uvaďdte k varu. Vařte, dokud rýže nezměkne a voda se nevyvaří.

Skopové biryani podávejte s okurkovou omáčkou Raita.

Tipy

Koření na tento recept je bežně k dostání v České Republice (zdravá výživa, obchody s kořením, e-shopy).

Ostrost (a indové jedí opravdu ostrá jídla) si můžete upravit přidáním zelených chilli papriček k cibuli.

Inspirace pro Vás

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
zařazeno v:

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Bábovka

Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bábovka (hrníčková, olejová) má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá levná hrníčková bábovka s kakaem, kterou zvládnou i úplní začátečníci.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.
Komentáře k receptu Skopové biryani s okurkovou Raitou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Tomáš M.
|
Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
2015-05-12 14:35:37
Nezvyklé jídlo. Skopové bylo měkké a nesmrdělo. Zajímavá kombinace chutí, manželce chutnalo strašně moc, já bych asi do Indie nejel, musel bych držet dietu.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce