Mé Oblíbené Recepty
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
 

Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na světě žije více než 1 miliarda ovcí. Ovce si dokáží rozeznat lidské obličeje a zapamatovat si až padesát obličejů jiných ovcí dva roky.

Ingredience

4 jehněčí steaky z kýty (asi 800g)
4 PL olivového oleje
2 PL rozmarýnu
4 rajčata
2 velké cibule
6 stroužků česneku
150-200ml majonézy
2 PL citronové šťávy
4 panini nebo jiné pečivo (ideálně obdélníkovitého tvaru)
50g rukoly
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Předehřejte troubu na 200°C/180° horkovzdušná. Maso očistěte od velkých kusů tuku a blan. Pamatujte však, že kýtu neočistíte nikdy úplně a ani to nechcete, maso by se Vám pak rozpadlo. Lehce ho poklepejte ho pěstí (nikdy ne vroubkovanou stranou palice). Steaky osolte, opepřete a obalte v marinádě z jedné polévkové lžíce oleje a poloviny sekaného rozmarýnu. Dejte stranou odpočinout.

Do pekáče nebo na plech dejte arch papíru na pečení. Položte na něj stroužky neoloupaného česneku, podélně rozčtvrcená rajčata a na půl centimetru nakrájená kola cibule. Rajčata osolte, opepřete a spolu s cibulí pokapejte polévkovou lžící oleje a posypte zbývajícím rozmarýnem. Dejte péci do trouby na 30 minut.

V majonéze rozmíchejte šťávu z citronu a ochuťte ji solí a pepřem. Pečivo podélně rozkrojte a pomažte jej z vnitřní strany zbývajícím olejem. Deset minut před koncem pečení rozpalte pánev a jehněčí steaky smažte 2 minuty z každé strany. Poté je odstavte, dejte na talíř, přikryjte alobalem a nechte pět minut odpočinout.

Česnek vyndejte z trouby. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a minutu až dvě na něm opečte pečivo rozřízlou stranou dolů. Zchládlý česnek oloupejte, rozmačkejte vidličkou a vmíchejte do majonézy. 

Spodní část sendviče potřete majonézou, na ni položte rukolu, pečená rajčata, kolečka cibule a jehněčí maso. Vše přikryjte zbylou majonézou a vrchním dílem pečiva.

 

Tipy

Majonézu můžete přiostřit několika kapkami tabasca nebo mletým chilli.

Můžete podávat s hranolkami.

Inspirace pro Vás

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(52)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.
Komentáře k receptu Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce