Mé Oblíbené Recepty
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
 

Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (23 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na světě žije více než 1 miliarda ovcí. Ovce si dokáží rozeznat lidské obličeje a zapamatovat si až padesát obličejů jiných ovcí dva roky.

Ingredience

4 jehněčí steaky z kýty (asi 800g)
4 PL olivového oleje
2 PL rozmarýnu
4 rajčata
2 velké cibule
6 stroužků česneku
150-200ml majonézy
2 PL citronové šťávy
4 panini nebo jiné pečivo (ideálně obdélníkovitého tvaru)
50g rukoly
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Předehřejte troubu na 200°C/180° horkovzdušná. Maso očistěte od velkých kusů tuku a blan. Pamatujte však, že kýtu neočistíte nikdy úplně a ani to nechcete, maso by se Vám pak rozpadlo. Lehce ho poklepejte ho pěstí (nikdy ne vroubkovanou stranou palice). Steaky osolte, opepřete a obalte v marinádě z jedné polévkové lžíce oleje a poloviny sekaného rozmarýnu. Dejte stranou odpočinout.

Do pekáče nebo na plech dejte arch papíru na pečení. Položte na něj stroužky neoloupaného česneku, podélně rozčtvrcená rajčata a na půl centimetru nakrájená kola cibule. Rajčata osolte, opepřete a spolu s cibulí pokapejte polévkovou lžící oleje a posypte zbývajícím rozmarýnem. Dejte péci do trouby na 30 minut.

V majonéze rozmíchejte šťávu z citronu a ochuťte ji solí a pepřem. Pečivo podélně rozkrojte a pomažte jej z vnitřní strany zbývajícím olejem. Deset minut před koncem pečení rozpalte pánev a jehněčí steaky smažte 2 minuty z každé strany. Poté je odstavte, dejte na talíř, přikryjte alobalem a nechte pět minut odpočinout.

Česnek vyndejte z trouby. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a minutu až dvě na něm opečte pečivo rozřízlou stranou dolů. Zchládlý česnek oloupejte, rozmačkejte vidličkou a vmíchejte do majonézy. 

Spodní část sendviče potřete majonézou, na ni položte rukolu, pečená rajčata, kolečka cibule a jehněčí maso. Vše přikryjte zbylou majonézou a vrchním dílem pečiva.

 

Tipy

Majonézu můžete přiostřit několika kapkami tabasca nebo mletým chilli.

Můžete podávat s hranolkami.

Inspirace pro Vás

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(72)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(60)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(55)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Pečená kuřecí stehna

Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená v koprovém kabátku s těstovinami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(37)
Stehno pečené v kabátku z čerstvého kopru, přelité máslem a pečené na vývaru, podávené se smetanovými těstovinami.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(6)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.
Komentáře k receptu Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce