Mé Oblíbené Recepty
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
 

Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (57 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na světě žije více než 1 miliarda ovcí. Ovce si dokáží rozeznat lidské obličeje a zapamatovat si až padesát obličejů jiných ovcí dva roky.

Ingredience

4 jehněčí steaky z kýty (asi 800g)
4 PL olivového oleje
2 PL rozmarýnu
4 rajčata
2 velké cibule
6 stroužků česneku
150-200ml majonézy
2 PL citronové šťávy
4 panini nebo jiné pečivo (ideálně obdélníkovitého tvaru)
50g rukoly
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Předehřejte troubu na 200°C/180° horkovzdušná. Maso očistěte od velkých kusů tuku a blan. Pamatujte však, že kýtu neočistíte nikdy úplně a ani to nechcete, maso by se Vám pak rozpadlo. Lehce ho poklepejte ho pěstí (nikdy ne vroubkovanou stranou palice). Steaky osolte, opepřete a obalte v marinádě z jedné polévkové lžíce oleje a poloviny sekaného rozmarýnu. Dejte stranou odpočinout.

Do pekáče nebo na plech dejte arch papíru na pečení. Položte na něj stroužky neoloupaného česneku, podélně rozčtvrcená rajčata a na půl centimetru nakrájená kola cibule. Rajčata osolte, opepřete a spolu s cibulí pokapejte polévkovou lžící oleje a posypte zbývajícím rozmarýnem. Dejte péci do trouby na 30 minut.

V majonéze rozmíchejte šťávu z citronu a ochuťte ji solí a pepřem. Pečivo podélně rozkrojte a pomažte jej z vnitřní strany zbývajícím olejem. Deset minut před koncem pečení rozpalte pánev a jehněčí steaky smažte 2 minuty z každé strany. Poté je odstavte, dejte na talíř, přikryjte alobalem a nechte pět minut odpočinout.

Česnek vyndejte z trouby. Pánev vytřete papírovým ubrouskem a minutu až dvě na něm opečte pečivo rozřízlou stranou dolů. Zchládlý česnek oloupejte, rozmačkejte vidličkou a vmíchejte do majonézy. 

Spodní část sendviče potřete majonézou, na ni položte rukolu, pečená rajčata, kolečka cibule a jehněčí maso. Vše přikryjte zbylou majonézou a vrchním dílem pečiva.

 

Tipy

Majonézu můžete přiostřit několika kapkami tabasca nebo mletým chilli.

Můžete podávat s hranolkami.

Inspirace pro Vás

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.6. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.6. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.6. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.6. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi
Komentáře k receptu Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce