Mé Oblíbené Recepty
Segedínský guláš
Segedínský guláš
 

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Segedínský guláš, známý také jako segedín, je oblíbené jídlo maďarského původu z vepřového masa a zelí.

Ingredience

700g vepřového plecka
450-500g kysaného zelí
2 střední cibule
1 PL sádla
1 PL kmínu
2 PL mleté papriky
1/2 kelímku smetany 30% 190g
1 KL hladké mouky
1 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, osmažte v papinovém hrnci na sádle po dobu osmi minut, přidejte maso pokrájené na kostičky o velikosti sousta, osolte, opepřete a osmažte. Poté přidejte mletou papriku, kmín, opět zasmažte a zalijte vařící vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Duste v hrnci 10 minut, poté opět dolijte vodu do úrovně masa, přidejte zelí a duste dalších 10 minut. Poté vlejte mouku rozmíchanou ve smetaně s třemi polévkovými lžícemi vody. Vařte pět minut na slabém plameni za občasného míchání, případně dochuťte solí či pepřem. Segedínský guláš podávejte s kynutým knedlíkem.

Tipy

Smetanu vytáhněte z lednice na začátku vaření, ledová by se mnohla zdrcnout.

Kmín nepřidávejte, pokud je obsažen v kysaném zelí.

Kysané zelí ochutnejte a pokud je příliš kyselé, lehce ho propláchněte. Kyselosti se už poté nezbavíte.

Při použití obyčejného hrnce místo papinového dobu vaření zdvojnásobte.

Pokud se vám segedín před přidáním smetany zdá dostatečně hustý, mouku a vodu vynechte.

Inspirace pro Vás

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory
Komentáře k receptu Segedínský guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce