Mé Oblíbené Recepty
Segedínský guláš
Segedínský guláš
 

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.9. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.9. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.9. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.9. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (61 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Segedínský guláš, známý také jako segedín, je oblíbené jídlo maďarského původu z vepřového masa a zelí.

Ingredience

700g vepřového plecka
450-500g kysaného zelí
2 střední cibule
1 PL sádla
1 PL kmínu
2 PL mleté papriky
1/2 kelímku smetany 30% 190g
1 KL hladké mouky
1 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, osmažte v papinovém hrnci na sádle po dobu osmi minut, přidejte maso pokrájené na kostičky o velikosti sousta, osolte, opepřete a osmažte. Poté přidejte mletou papriku, kmín, opět zasmažte a zalijte vařící vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Duste v hrnci 10 minut, poté opět dolijte vodu do úrovně masa, přidejte zelí a duste dalších 10 minut. Poté vlejte mouku rozmíchanou ve smetaně s třemi polévkovými lžícemi vody. Vařte pět minut na slabém plameni za občasného míchání, případně dochuťte solí či pepřem. Segedínský guláš podávejte s kynutým knedlíkem.

Tipy

Smetanu vytáhněte z lednice na začátku vaření, ledová by se mnohla zdrcnout.

Kmín nepřidávejte, pokud je obsažen v kysaném zelí.

Kysané zelí ochutnejte a pokud je příliš kyselé, lehce ho propláchněte. Kyselosti se už poté nezbavíte.

Při použití obyčejného hrnce místo papinového dobu vaření zdvojnásobte.

Pokud se vám segedín před přidáním smetany zdá dostatečně hustý, mouku a vodu vynechte.

Inspirace pro Vás

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 3.2. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 3.2. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 3.2. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 3.2. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Kuřecí paprikáš s knedlíčky

Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuřecí paprikáš s knedlíčky má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Kousky kuřecího masa vařené v paprikové omáčce se zakysanou smetanou, se zvlášť vařenými jednoduchými knedlíčky.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Knedle

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty
Komentáře k receptu Segedínský guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce