Mé Oblíbené Recepty
Salát z fialových brambor
Salát z fialových brambor
 

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fialové brambory pocházejí z oblasti dnešního Peru a Bolívie. Jsou barevné díky výraznému množství antioxidantů, jež obsahují.

Ingredience

500g fialových (nebo klasických) brambor
1 řapík celeru
hrst lístků hladkolisté petrželky
80g majonézy
3 KL dijonské hořčice
1 KL hořčičných semínek
1 KL octa z bílého vína
šťáva z půlky malého citronu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* KL - kávová lžička)

Postup

Fialové brambory oloupejte a nakrájejte na kousky (větší brambory rozpulte, menší přepulte a nejmenší nechte celé). Uvařte je v osolené vodě do měkka, ale nerozvařte je, jinak se budou při míchání rozpadat.

Mezitím si celer nakrájejte na tenké plátky, petrželku nasekejte. V misce smíchejte majonézu a hořčici. Hořčičná semínka dejte na pánev a asi minutu počkejte, dokud nezačnou střílet z pánve ven. V tomto okamžiku je nasypte k majonéze. Dále přidejte sekanou petrželku, celer, ocet a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř a promíchejte.

Uvařené brambory slijte a nechte 10 minut zchládnout. Pak je vmíchejte do připravené majonézové směsi. Bramborový salát případně dosolte. Podávejte při pokojové teplotě.

Tipy

Fialové brambory chutnají stejně jako klasické brambory, které známe. Můžete proto použít jakékoli brambory, které máte ve spíži.

K bramborovému salátu se hodí řízky, stejně jako pečená kuřecí stehna.

Do salátu můžete přidat krájenou červenou cibuli.

Inspirace pro Vás

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(5)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Krůtí sendvič se sýrem

Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(52)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.
Komentáře k receptu Salát z fialových brambor
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce