Mé Oblíbené Recepty
Salát z fialových brambor
Salát z fialových brambor
 

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Fialové brambory pocházejí z oblasti dnešního Peru a Bolívie. Jsou barevné díky výraznému množství antioxidantů, jež obsahují.

Ingredience

500g fialových (nebo klasických) brambor
1 řapík celeru
hrst lístků hladkolisté petrželky
80g majonézy
3 KL dijonské hořčice
1 KL hořčičných semínek
1 KL octa z bílého vína
šťáva z půlky malého citronu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* KL - kávová lžička)

Postup

Fialové brambory oloupejte a nakrájejte na kousky (větší brambory rozpulte, menší přepulte a nejmenší nechte celé). Uvařte je v osolené vodě do měkka, ale nerozvařte je, jinak se budou při míchání rozpadat.

Mezitím si celer nakrájejte na tenké plátky, petrželku nasekejte. V misce smíchejte majonézu a hořčici. Hořčičná semínka dejte na pánev a asi minutu počkejte, dokud nezačnou střílet z pánve ven. V tomto okamžiku je nasypte k majonéze. Dále přidejte sekanou petrželku, celer, ocet a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř a promíchejte.

Uvařené brambory slijte a nechte 10 minut zchládnout. Pak je vmíchejte do připravené majonézové směsi. Bramborový salát případně dosolte. Podávejte při pokojové teplotě.

Tipy

Fialové brambory chutnají stejně jako klasické brambory, které známe. Můžete proto použít jakékoli brambory, které máte ve spíži.

K bramborovému salátu se hodí řízky, stejně jako pečená kuřecí stehna.

Do salátu můžete přidat krájenou červenou cibuli.

Inspirace pro Vás

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Musaka s bramborem

Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. Recept Musaka s bramborem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Řecko - kombinace masité rajčatové omáčky s kořenovou zeleninou, brambor, jemného lilku a máslové bešamelové omáčky.

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Komentáře k receptu Salát z fialových brambor
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce