Mé Oblíbené Recepty
Rýžový salát ze Středního východu
Rýžový salát ze Středního východu
 

Rýžový salát ze Středního východu

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Cizrna, někdy také nazývaná římský hrách, je jednoletá rostlina s vysokým obsahem vápníku, kterou lidé pěstovali již před 7000 lety.

Ingredience

1 PL olivového oleje
160g konzervované nebo vařené cizrny
špetka mletého kmínu
sůl a čerstvě mletý pepř
150g hnědé rýže
8 datlí
1-2 stonky čerstvé máty
1 stonek hladkolisté petrželky
1 malá cibule

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Rýži uvařte v osolené vodě. Cizrnu slijte a nechte okapat. Listy máty a petrželky nasekejte. Datle vypeckujte a rozkrojte na čtvrtiny.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Osmažte ji na oleji do zlatova a odstavte. Přidejte cizrnu, osolte, opepřete a zasypte kmínem. Promíchejte a dejte do mísy.

K cizrně přidejte rýži, datle a bylinky, promíchejte a salát servírujte teplé nebo při pokojové teplotě.

Tipy

Pokud si chcete uvařit vlastní cizrnu, před vařením ji nechte ve vodě přes noc nabobtnat. Vodu pak slijte, vyměňte za čistou a uvařte.

Inspirace pro Vás

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(38)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(15)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Těstoviny s olivami a fetou

Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s olivami a sýrem feta má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehké bezmasé jídlo se zeleninou jako špenát a brokolice dochucené česnekem s řeckým sýrem feta a olivami.

Kuřecí špízy s anasem

Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(80)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.
Komentáře k receptu Rýžový salát ze Středního východu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce