
Ryby a mořské plody
(31 receptů)
Recepty na sladkovodní i mořské ryby, grilované, pečené i dušené na mnoho způsobů a na plody moře, především krevety a kalamáry.
Tuňákové karbanátky

(156)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.
Těstoviny s tuňákem a kapary

(15)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.
Pstruh ve slaninovém kabátku

(177)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Čočkový salát s lososem

(4)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Smažené sardinky s tarator

(13)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.
zařazeno v: Ryby a mořské plody, Mezinárodní kuchyně
Rybí pomazánka

(2)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.
zařazeno v: Pomazánky, jednohubky a chlebíčky, Ryby a mořské plody
Rybí filety na másle

(2)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody
Těstoviny se sardinkami

(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.
Filet se salsou a kuskusem

(134)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.
zařazeno v: Ryby a mořské plody, Kuskus, bulgur, polenta
Pstruh grilovaný na feferonkách

(1)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.
Sendvič s krabími tyčinkami

(1)
Tuto levnou, neobvyklou pomazánku z krabích tyčinek servírujte zapečenou v sendviči nebo natřenou na jednohubky.
Mořský vlk grilovaný na másle

(48)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.
Grilovaný kapří špíz na pivě

(9)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Sendvič s tuňákovým salátem

(14)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.
Sardinková pomazánka

(97)
Jemná a výborná rybí pomazánka, kterou můžete servírovat jak při posezení s přáteli, tak na večeři.
zařazeno v: Ryby a mořské plody, Pomazánky, jednohubky a chlebíčky
Těstoviny s plody moře

(83)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.
Rybí filety v pivním těstíčku

(117)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.
zařazeno v:
Ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody
Ryba pečená v alobalu

(4)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.
zařazeno v:
Ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody
Jednohubky s uzeným lososem

(12)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.
zařazeno v: Ryby a mořské plody, Pomazánky, jednohubky a chlebíčky
Jednohubky s kaviárem

(247)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.
Bliny s kaviárem

(9)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Rybí paštika s křenem

(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.
Smažené kalamáry

(68)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.
Krevety na víně se špenátem

(85)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.
Grilovaný mořský vlk

(98)
Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.
Grilovaná jehlice rohozobá

(24)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.
Grilovaná pražma královská

(404)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.
Grilované kalamáry na česneku

(74)
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.
Kalamáry na víně

(19)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.
Pomazánka z matjesů s vejci

(23)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.