Mé Oblíbené Recepty
Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou
Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou
 

Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (40 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 10 min
doba vaření 10 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Nejstarší recept na výrobu piva patří Sumerům a je starý 4000 let. Ve středověku bylo pivo konzumováno více něž voda. Důvod? Alkohol byl ze zdravotních důvodu bezpečnější nápoj.

Ingredience

rybí filety v těstíčku

500ml rostlinného oleje
60g hladké mouky
1/2 KL soli
1/2 KL prášku do pečiva
160ml světlého piva
2 rybí filety s pevným bílým masem bez kůže a kosti, např. z tresky nebo sumce, 350g
1 citron

domácí tatarka

100ml majonézy
2 střední naložené okurky, celkem okolo 50g
1/2 KL kaparů
1 PL citronové šťávy
pár kapek tabasca nebo jiné pálivé omáčky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si přpravte tatarskou omáčku. Okurky a kapary nakrájejte na jemno, a vmíchejte do majonézy spolu s citronovou šťávou a tabascem (množství podle toho, jak má kdo rád ostré). Aby se chuťe spojily, dejte domácí tatarku nejlépe alespoň na tři hodiny odležet do lednice.

Rybu nakrájejte na asi 2x6 centimetrů dlouhé obdélníčky. Osušte je papírovou utěrkou a osolte. V pánvi rozehřejte olej. Pokud vlastníte termometr, neváhejte ho použít. Olej by měl mít konstantní teplotu 180°C (350F) při smažení. V misce smíchejte mouku a prášek do pečiva se špetkou soli a vmíchejte světlé pivo.

Rybí filety namočte do těstíčka a smažte v rozpáleném oleji do zlatova, 2-3 minuty z každé strany (druhá strana se udělá rychleji než první). Po vyjmutí z pánve filety osušte papírovým ubrouskem. Podávejte s kousky citronu a s domácí tatarskou omáčkou. 

Tipy

doporučená příloha: smažené steakové hranolky a salát (na fotografii je směs bílého zelí (recept ZDE) s polníčkem a rukolou, zakapaná balzamikovým octem glazé) 

Inspirace pro Vás

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Sardinková pomazánka

Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 5. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 5. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 5. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 5. Recept Sardinková pomazánka s cibulkou smaženou na másle má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Jemná a výborná rybí pomazánka, kterou můžete servírovat jak při posezení s přáteli, tak na večeři.

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce