Mé Oblíbené Recepty
Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
 

Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (16 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kapary jsou známy od dob starověkých Řeků a Římanů. Z kořenů a stonků vařili čaje, kterými léčili revmatismus.

Ingredience

400g filetů z mořské štiky s kůží
1-2 PL kukuřičné mouky
2 KL kaparů
rostlinný olej na smažení
50g másla
směs čerstvých sekaných bylinek: hladkolisté petrželky, kopru, bazalky a pažitky
1 stroužek česneku
kůra z malého citronu
1 PL citronové šťávy

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Mořskou štiku omyjte, osušte papírovým ubrouskem, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm minutku kapary. Rybu obalte z obou stran v mouce. Kapary vyjměte z pánve a dejte bokem. Rybu osmažte ve stejné pánvi do zlatova.

Mezitím si na malé pánvi rozpusťtě máslo, snižte teplotu na nízkou a přidejte oloupaný a najemno nasekaný česnek. Smažte 3 minuty (pokud Vám česnek začne hnědnout, je to špatně, je třeba snížit teplotu nebo ihned přidat ostatní suroviny, máslo zhnědnout může). Pak přidejte citronovou kůru, šťávu a kapary, promíchejte a k máslu nasypte najemno sekané čerstvé bylinky. Nechte prohřát, osolte a opepřete.

Na talíř dejte nejprve rybu, a tu přelijte bylinkovým máslem s kapary.

Tipy

doporučená příloha: vařené brambory a zelený salát s čevenou paprikou

Kukuřičnou mouku můžete nahradit polohrubou moukou.

Inspirace pro Vás

Krůtí stehna na víně

Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Švédské masové kuličky

Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.
Komentáře k receptu Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce