Mé Oblíbené Recepty
Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou
Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou
 

Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (51 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V České republice se s fenyklem setkáme na jižní Moravě. Vzhledově se rostina podobá kopru.

Ingredience

2 celé ryby s bílým, pevným masem (např. mořský vlk, mořský okoun)
5 limetek
4 PL olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 fenykl
1 červená cibule
15g másla
1 PL dijonské hořčice

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Očištěnou rybu opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovým ubrouskem. V miste smíchejte šťávu ze 4 limetek, olivový olej, ½ KL soli a špetku čerstvě mletého pepře. Rybu potřete marinádou a dejte na 10 minut do lednice odpočinout.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a překrojte napůl. Jednu půlku nakrájejte na 8 tenkých koleček, zbytek nakrájejte najemno. Z fenyklu odřízněte tuhý spodek a stejně jako z cibule odkrojte 8 tenkých koleček a zbytek nakrájejte najemno. Zbylou pátou limetku nakrájejte na kolečka.

Připravte si dva archy hliníkové fólie (alobalu), asi o 5 centimetrů delší než má ryba na délku. Doprostřed každého archu položte dvě kolečka fenyklu, cibule a limetky. Ryby vytáhněte z lednice a jejich dutiny pomažte máslem a dijonskou hořčicí. Do každé ryby vložte nasekanou cibuli a fenykl.

Takto připravené ryby položte na kolečka cibule, fenyklu a limetky a nahoru urovnejte zbylá kolečka. Zvedněte konce fólie a ryby pokapejte limetkovou marinádou. Poté je zabalte do úhledných balíčků (mezi rybou a fólií nechte trochu místa) a dejte péci do trouby (na pečící papír) na 45 minut. Po půl hodině balíček otevřete a rybu pečte nezakrytou. Po vyjmutí z trouby ji nechte pět minut odpočívat.

Tipy

doporučená příloha: vařené bylinkové brambory s máslem a rajčatový salát (recept ZDE)

Do marinády můžete přidat jemně nasekaný čerstvý koriandr.

Inspirace pro Vás

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(169)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(29)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.
Komentáře k receptu Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce