Mé Oblíbené Recepty
Řecký salát
Řecký salát
 

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (29 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Feta je slaný sýr řeckého původu tvarohového typu. Používá se ve studené i teplé kuchyni.

Ingredience

1/2 malé červené cibule
150g cherry rajčat
45g oliv kalamata
1/2 salátové okurky
60g fety

dresing

1-2 větvičky oregána, plus na ozdobu (nebo 1/2 KL sušeného)
1-2 PL citronové šťávy
2 PL octa z červeného vína
3 PL extra panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ty přepulte a rozeberte na kousky. Rajčata přepulte, olivy případně vypeckujte. Okurek částečně oloupejte (na místech zelenou slupku ponechejte z estetických důvodů). Okurek podélně překrojte a pak nakrájejte na půlměsíčky. Zeleninu vložte do mísy, na ni položte celý sýr feta a připravte si dresing.

V misce smíchejte šťávu z citronu s octem z červeného vína. Pomalu za stálého míchání metličkou přilévejte olej, dokud dresing nezmění konzistenci a barvu. Osolte a opepřete podle chuti a vmíchejte nasekané lístky z oregána.

Dresing přelejte přes zeleninu, olivy a fetu a Řecký salát ihned podávejte. Ozdobte celou větvičkou oregána. Hodí se jako hlavní jídlo, stejně jako příloha k masu.

Tipy

Výraznou chuť cibule zmenšíte namočením nakrájené cibule do ledové osolené vody na 10 minut nebo ji před přidáním do satátu pokapejte citronovou šťávou a nechte odpočinout. V tomto případě do dresingu přidejte už jen pár kapek citronové šťávy.

Inspirace pro Vás

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.
Komentáře k receptu Řecký salát
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce