Mé Oblíbené Recepty
 

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (1 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm z Provence, který se jí buď s chlebem, nebo se používá jako náplň do palačinek, či jako příloha k masům.

Ingredience

1 lilek
1 zelená cuketa
4 rajčata
1 žlutá paprika
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 KL třtinového cukru
3 PL octa z červeného vína
6 lístků bazalky
3 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
4 PL olivového oleje

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Lilek oloupejte a odkrojte konce. Nakrájejte jej na kostičky o velikosti sousta, důkladně osolte a nechte bokem stát 20 minut, dokud nepustí vodu. Cuketu omyjte, odkrojte konce, podélně rozkrojte a nakrájejte na asi 3 milimetry silné plátky. Rajčata spařte a oloupejte (detailní postup najdete v tipech), kávovou lžičkou vyndejte semínka a nakrájejte na kousky. Papriku vysemeňte a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.

Šťávu, kterou pustil lilek slijte a kostičky osušte papírovou utěrkou. V pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a lilek na něm pomalu smažte, zhruba 10 minut, dokud nezměkne a nezhnědne. Lilek vyjměte z pánve, dejte bokem a na zbylém oleji, který lilek nasákl a pak vařením pustil, osmažte cuketu, 5 minut. Nepřesmažte ji, v dalším kroku se zelenina bude vařit dohromady a cuketa je v ratatouille spolu s paprikou ta, která by měla trochu křupat. Po cuketě, kterou jste přidali k lilku, osmažte papriku, tu můžete na sucho, 5 minut. Opět vyjměte z pánve a přidejte k ostatní zelenině.

Do pánve dejte poslední lžíci oleje, minutu na něm osmažte česnek, přidejte ocet, bobkový list a cukr. Promíchejte, přidejte osmaženou zeleninu, rajčata a natrhanou bazalku. Osolte, opepřete a před podáváním ratatouille nechte 10 minut pobublat, aby se chutě spojily.

Tipy

Zeleninu nikdy nesmažte dohromady, každá potřebuje jiné množství času, než se usmaží.

Mezi zeleninu můžete zařadit i cibuli.

Jak oloupat rajčata:

- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Grilovaná kulatá cuketa

Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. Recept Grilovaná kulatá cuketa má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná kulatá cuketa na špejlích v klasické marinádě.

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(36)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Ratatouille
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce