Mé Oblíbené Recepty
Rajčatové crostini
Rajčatové crostini
 

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Průměrné hodnocení: 5/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Počet porcí 10
počet porcí 10
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Crostini je italská chuťovka, která se skládá s plátku grilovaného nebo opečeného chleba a něčeho na něm. Může se jedna o zeleninu, sýry nebo různé druhy masných výrobků. Crostino vzniklo ve středověku, kdy si na takto připravené pečivo lidé servírovali své jídlo, protože neměli keramické talíře.

Ingredience

5 čerstvých rajčat
5 oliv
2 KL malých kaparů
1 KL olivového oleje
1 KL balzamikového octa
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL sekané bazalky
1 stroužek česneku
francouzská bageta nebo ciabatta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Rajčata rozpulte, lžičkou vydlabejte semínka a nožem vykrojte dřevnatý pozůstatek stopky navrchu rajčete. Co Vám zbylo nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Celkem byste měli mít okolo 180g rajčete.

K rajčeti přidejte najemno nasekané olivy, celé kapary, olivový olej a balzamikový ocet. Osolte a opepřete podle chuti a nechte nejlépe 3 hodiny v lednici odležet, aby se chutě spojily.

Bagetu nakrájejte na kolečka a na grilovací pánvi opečte. K rajčatové směsi přidejte nasekanou bazalku a prolisoaný stroužek česneku. Promíchejte a směs pomocí kávové lžičky nandejte na crostini.

Tipy

Jste-li milovníci česneku, stroužkem ještě před nandáním rajčat pečivo pomažte.

Inspirace pro Vás

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(140)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Komentáře k receptu Rajčatové crostini
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce