Mé Oblíbené Recepty
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
 

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Průměrné hodnocení: 3.2/5 (65 hlasujících).
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 580 komentářů.
zobrazit komentáře (580)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Maso pstruha může mít různé zbravení podle druhu, výskytu a potravy. Může být bílé, růžové, oranžové nebo i tmavě červené.

Ingredience

2 pstruzi, vykuchaní a zbavení šupin
sůl a čerstvě mletý pepř
1 KL koření na ryby
1 citron
4 plátky slaniny
1 KL olivového oleje
250g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
140g řeckého bílého jogurtu
1 KL sekaného čerstvého kopru
1 stroužek česneku
6 velkých žampionů
30g másla
1/2 KL mletého kmínu

(* KL - kávová lžička)

Postup

Pstruhy opláchněte a osušte. Pokapejte je zevně citronovou šťávou a rozetřete po celém povrchu. Osolte je (osolte i zevnitř), opepřete a posypte bylinkovou směsí na ryby. Z citronu odkrojte 3 kolečka a jedno rozpulte. Půlku vložte do břišní dutiny ryby. Celé kolečko položte na bok pstruha a omotejte 2 plátky slaniny. Postup opakujte i u druhé ryby.

Pečení v troubě:
Na pekáč s grilovací mřížkou pstruhy položte a nechte v lednici odpočinout. Nemáte-li pekáč s grilovací mřížkou, vymažte klasický pekáč trochou oleje a na dno položte pstruhy. Budete je ale muset v půlce otočit. Grilovací mřížka zaručuje cirkulaci horkého vzduchu i pod rybou a tak se pečou rovnoměrně.

Grilování na ohni:
Grilujete-li pstruhy nad ohněm, odložte je na talíři do lednice. Na grilování doporučuji použít grilovací rošt na ryby, který velice usnadňuje jejich manipulaci na grilu. Před použitím ho lehce potřete (např. pomocí papírového ubrousku) olejem, díky kterému se ryby k roštu nepřipečou. V půlce grilování ryby otočte.

Fazolky v páře poduste do měkka (z čerstvých fazolek odkrojte konce), vodu slijte a ihned propláchněte ledovou vodou (přestanou se tak vařit). Čerstvé fazolky se budou dusit přibližně 10 minut, mražené, protože jsou předvařené, asi 3 minuty. V misce promíchejte jogurt, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, sekaný kopr a pár kapek citronové šťávy. Ochuťte solí a pepřem a promíchjte se studenými fazolkami.

Žampiony oloupejte a rozpulte. Na pánvi nechte rozpustit máslo (pouze rozpustit, nevařte), vmíchejte mletý kmín a sůl. V této směsi žampiony obalte. Žampiony pečte spolu s rybou v troubě nebo na grilu, potřebují stejnou dobu.

Pstruhy v kabátku pečte v troubě vyhřáté na 200°C nebo na grilu 20-25 minut, podle velikosti ryby. Podávejte s pečenými (grilovanými) žampiony, jogurtovými fazolkami a s nahřátou křupavou bagetou, kterou můžete zevnitř potřít bylinkovým máslem.

Tipy

Koření na ryby vybírejte pouze bylinkové. Jakékoli jiné koření (např. na bázi grilovacího) chuť ryby nepříjemně zastře. Obsahuje-li koření sůl, rybu osolte méně nebo vůbec, podle procentuálního množství soli obsažené ve směsi.

Ryby vždy uchovávejte před tepelnou úpravou v lednici, narozdíl od jatečních druhů mas, které vytáhněte z lednice půl hodiny před tepelnou úpravou.

Inspirace pro Vás

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 3.8. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 3.8. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 3.8. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 3.8. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(84)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(41)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.2. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.2. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.2. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.2. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(22)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Polévka se slaninou a kapustou

Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka se slaninou a růžičkovou kapustou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(31)
Výborná smetanová polévka z růžičkové kapusty a slaniny.

Tyrolské knedlíčky do polévky

Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.4. Recept Tyrolské knedlíčky do polévky má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(1021)
Rakousko - kulaté cibulové knedlíčky z tyrolské slaniny a rozmočené bílé žemle, vhodné do všech typů vývarů.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.3. 
Komentáře k receptu
(217)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Kuře Piccata

Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kuře Piccata má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(87)
Itálie - rychle připravený kuřecí plátek přelitý jednoduchou máslovou omáčkou z bílého suchého vína s kapary.

Solené hovězí

Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Solené hovězí má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(351)
Společenství Commonwealth - Hovězí šest dní marinované v lednici ve směsi koření, soli, cukru a dusitanové soli.
Komentáře k receptu Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
JeffreyVuh
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. 
2017-12-12 02:14:59
prescription drugs online without
canadian pharmacies
epharmacy
top rated canadian pharmacies online
canadian viagra
LloydAmuth
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. 
2017-12-11 23:53:50
online pharmacies canada
canadian pharmacies
canadian online pharmacies
canadian pharmacies shipping to usa
pharmacy direct
Pammek
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. 
2017-12-11 22:28:32
easy online payday loans payday loans online easy online payday loans fast online payday loans direct lenders payday loans best payday loan fastest payday loan easy payday loan buy essays online finance dissertation help homework help egypt online essay research essay research paper research essay research essay