Mé Oblíbené Recepty
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
 

Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony

Průměrné hodnocení: 4.2/5 (5 hlasujících).
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 31 komentářů.
zobrazit komentáře (31)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Maso pstruha může mít různé zbravení podle druhu, výskytu a potravy. Může být bílé, růžové, oranžové nebo i tmavě červené.

Ingredience

2 pstruzi, vykuchaní a zbavení šupin
sůl a čerstvě mletý pepř
1 KL koření na ryby
1 citron
4 plátky slaniny
1 KL olivového oleje
250g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
140g řeckého bílého jogurtu
1 KL sekaného čerstvého kopru
1 stroužek česneku
6 velkých žampionů
30g másla
1/2 KL mletého kmínu

(* KL - kávová lžička)

Postup

Pstruhy opláchněte a osušte. Pokapejte je zevně citronovou šťávou a rozetřete po celém povrchu. Osolte je (osolte i zevnitř), opepřete a posypte bylinkovou směsí na ryby. Z citronu odkrojte 3 kolečka a jedno rozpulte. Půlku vložte do břišní dutiny ryby. Celé kolečko položte na bok pstruha a omotejte 2 plátky slaniny. Postup opakujte i u druhé ryby.

Pečení v troubě:
Na pekáč s grilovací mřížkou pstruhy položte a nechte v lednici odpočinout. Nemáte-li pekáč s grilovací mřížkou, vymažte klasický pekáč trochou oleje a na dno položte pstruhy. Budete je ale muset v půlce otočit. Grilovací mřížka zaručuje cirkulaci horkého vzduchu i pod rybou a tak se pečou rovnoměrně.

Grilování na ohni:
Grilujete-li pstruhy nad ohněm, odložte je na talíři do lednice. Na grilování doporučuji použít grilovací rošt na ryby, který velice usnadňuje jejich manipulaci na grilu. Před použitím ho lehce potřete (např. pomocí papírového ubrousku) olejem, díky kterému se ryby k roštu nepřipečou. V půlce grilování ryby otočte.

Fazolky v páře poduste do měkka (z čerstvých fazolek odkrojte konce), vodu slijte a ihned propláchněte ledovou vodou (přestanou se tak vařit). Čerstvé fazolky se budou dusit přibližně 10 minut, mražené, protože jsou předvařené, asi 3 minuty. V misce promíchejte jogurt, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, sekaný kopr a pár kapek citronové šťávy. Ochuťte solí a pepřem a promíchjte se studenými fazolkami.

Žampiony oloupejte a rozpulte. Na pánvi nechte rozpustit máslo (pouze rozpustit, nevařte), vmíchejte mletý kmín a sůl. V této směsi žampiony obalte. Žampiony pečte spolu s rybou v troubě nebo na grilu, potřebují stejnou dobu.

Pstruhy v kabátku pečte v troubě vyhřáté na 200°C nebo na grilu 20-25 minut, podle velikosti ryby. Podávejte s pečenými (grilovanými) žampiony, jogurtovými fazolkami a s nahřátou křupavou bagetou, kterou můžete zevnitř potřít bylinkovým máslem.

Tipy

Koření na ryby vybírejte pouze bylinkové. Jakékoli jiné koření (např. na bázi grilovacího) chuť ryby nepříjemně zastře. Obsahuje-li koření sůl, rybu osolte méně nebo vůbec, podle procentuálního množství soli obsažené ve směsi.

Ryby vždy uchovávejte před tepelnou úpravou v lednici, narozdíl od jatečních druhů mas, které vytáhněte z lednice půl hodiny před tepelnou úpravou.

Inspirace pro Vás

Makové muffiny s polevou

Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Makové muffiny s mandlovou polevou má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(163)
Muffiny s mákem a mandlovou polevou s nádechem citronu a vanilky zjemněné jogurtem.
zařazeno v:

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(36)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.9. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.9. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.9. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.9. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(914)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(30)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(14)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.1. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(46)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(17)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Kostyaknore
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. 
2017-10-17 14:47:06
viagra online delivery germany

viagra cheap

generic viagra online

harga viagra australia
Ronnuro
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. 
2017-10-15 17:04:01
Buy Medication Online Without Script Amoxicillin Breast Feeding levitra online order Levitra Timing Over The Counter Cymbalta Silagra Online Bestellen
Ronnuro
|
Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.2. 
2017-10-15 17:03:55
Buy Medication Online Without Script Amoxicillin Breast Feeding levitra online order Levitra Timing Over The Counter Cymbalta Silagra Online Bestellen
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce