Mé Oblíbené Recepty
Pórkový krém se smaženými brambory
Pórkový krém se smaženými brambory
 

Pórkový krém se smaženými brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Římský císař Nero byl přezdíván Porophagus, což znamená ten, kdo jí pórek. Je zaznamenáno, že věřil, že konzumace pórku vylepší jeho zpěv.

Ingredience

110g másla
6 pórků, pouze bílé a světle zelené části
1 malá cibule
5 stroužků česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
500ml polotučného mléka
190g 15% smetany
250g řeckého jogurtu
2 střední brambory
2 stonky hladkolisté petrželky

speciální výbava: fritovací hrnec nebo 500ml rostlinného oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Mléko, smetanu a jogurt vyndejte z lednice a nechte stát při pokojé teplotě. Cibuli a česnek oloupejte, pórek omyjte. Zeleninu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťe máslo a zeleninu se špetkou soli na něm osmažte, 5-7 minut, dokud nezačne měknout. Potom přidejte 250ml horké vody, snižte teplotu a duste do změknutí, 25-30 minut.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o tloušťce sirky. Osmažte je do světle hněda ve fritovacím hrnci s olejem rozehřátým na 180°C nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Ke konci přidejte na listy natrhanou hladkolistou petrželku. Nechte okapat.

Základ polévky odstavte, k zelenině přidejte řecký jogurt, smetanu a mléko, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na plotýnku na střední oheň a prohřejte. Postupně přimíchávejte vodu po 50 mililitrech. Před podáváním by měla být polévka natolik hustá, aby udžela na povrchu brambory, ale zároveň řidká tak, aby lžíce tažená po povrchu nezanechala žádnou stopu.

Pórkový krém podávejte na vyhřátých talířích. Ozdobte smaženými brambory a bylinkou.

 

Tipy

Pro krásnou světlezelenou polévku nenechte zeleninu při smažení na másle chytit žádou barvu.

Polévku můžete uvařit až dva dny dopředu (skladujte v lednici, poté ji podle potřeby rozřeďte vodou) a smažené brambory s bylinkou dvě hodiny dopředu (skladujte nezakryté při pokojové teplotě).

Inspirace pro Vás

Polníčkový salát

Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(8)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(26)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Čočkový salát s lososem

Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočkový salát s uzeným lososem a vejcem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Čočka s výrazným dresinkem a s koprem, s uzeným lososem a vařeným vejcem. Vhodné jako předkrm nebo jako lehká večeře.

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(6)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.
Komentáře k receptu Pórkový krém se smaženými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce