Mé Oblíbené Recepty
Pórkový krém se smaženými brambory
Pórkový krém se smaženými brambory
 

Pórkový krém se smaženými brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Římský císař Nero byl přezdíván Porophagus, což znamená ten, kdo jí pórek. Je zaznamenáno, že věřil, že konzumace pórku vylepší jeho zpěv.

Ingredience

110g másla
6 pórků, pouze bílé a světle zelené části
1 malá cibule
5 stroužků česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
500ml polotučného mléka
190g 15% smetany
250g řeckého jogurtu
2 střední brambory
2 stonky hladkolisté petrželky

speciální výbava: fritovací hrnec nebo 500ml rostlinného oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Mléko, smetanu a jogurt vyndejte z lednice a nechte stát při pokojé teplotě. Cibuli a česnek oloupejte, pórek omyjte. Zeleninu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťe máslo a zeleninu se špetkou soli na něm osmažte, 5-7 minut, dokud nezačne měknout. Potom přidejte 250ml horké vody, snižte teplotu a duste do změknutí, 25-30 minut.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o tloušťce sirky. Osmažte je do světle hněda ve fritovacím hrnci s olejem rozehřátým na 180°C nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Ke konci přidejte na listy natrhanou hladkolistou petrželku. Nechte okapat.

Základ polévky odstavte, k zelenině přidejte řecký jogurt, smetanu a mléko, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na plotýnku na střední oheň a prohřejte. Postupně přimíchávejte vodu po 50 mililitrech. Před podáváním by měla být polévka natolik hustá, aby udžela na povrchu brambory, ale zároveň řidká tak, aby lžíce tažená po povrchu nezanechala žádnou stopu.

Pórkový krém podávejte na vyhřátých talířích. Ozdobte smaženými brambory a bylinkou.

 

Tipy

Pro krásnou světlezelenou polévku nenechte zeleninu při smažení na másle chytit žádou barvu.

Polévku můžete uvařit až dva dny dopředu (skladujte v lednici, poté ji podle potřeby rozřeďte vodou) a smažené brambory s bylinkou dvě hodiny dopředu (skladujte nezakryté při pokojové teplotě).

Inspirace pro Vás

Pečené citronové kuře

Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečené citronové kuře s bylinkovým máslem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte variantu šťavnatého pečeného kuřete s bylinkovým máslem a křupavou kůžičkou.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. Recept Pesto má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(40)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(29)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.
Komentáře k receptu Pórkový krém se smaženými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce