Mé Oblíbené Recepty
Pórkový krém se smaženými brambory
Pórkový krém se smaženými brambory
 

Pórkový krém se smaženými brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (15 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Římský císař Nero byl přezdíván Porophagus, což znamená ten, kdo jí pórek. Je zaznamenáno, že věřil, že konzumace pórku vylepší jeho zpěv.

Ingredience

110g másla
6 pórků, pouze bílé a světle zelené části
1 malá cibule
5 stroužků česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
500ml polotučného mléka
190g 15% smetany
250g řeckého jogurtu
2 střední brambory
2 stonky hladkolisté petrželky

speciální výbava: fritovací hrnec nebo 500ml rostlinného oleje

(* KL - kávová lžička)

Postup

Mléko, smetanu a jogurt vyndejte z lednice a nechte stát při pokojé teplotě. Cibuli a česnek oloupejte, pórek omyjte. Zeleninu nakrájejte na malé kousky. V hrnci rozpusťe máslo a zeleninu se špetkou soli na něm osmažte, 5-7 minut, dokud nezačne měknout. Potom přidejte 250ml horké vody, snižte teplotu a duste do změknutí, 25-30 minut.

Brambory oloupejte a nakrájejte na proužky o tloušťce sirky. Osmažte je do světle hněda ve fritovacím hrnci s olejem rozehřátým na 180°C nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Ke konci přidejte na listy natrhanou hladkolistou petrželku. Nechte okapat.

Základ polévky odstavte, k zelenině přidejte řecký jogurt, smetanu a mléko, promíchejte a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na plotýnku na střední oheň a prohřejte. Postupně přimíchávejte vodu po 50 mililitrech. Před podáváním by měla být polévka natolik hustá, aby udžela na povrchu brambory, ale zároveň řidká tak, aby lžíce tažená po povrchu nezanechala žádnou stopu.

Pórkový krém podávejte na vyhřátých talířích. Ozdobte smaženými brambory a bylinkou.

 

Tipy

Pro krásnou světlezelenou polévku nenechte zeleninu při smažení na másle chytit žádou barvu.

Polévku můžete uvařit až dva dny dopředu (skladujte v lednici, poté ji podle potřeby rozřeďte vodou) a smažené brambory s bylinkou dvě hodiny dopředu (skladujte nezakryté při pokojové teplotě).

Inspirace pro Vás

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 3.8. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Sendvič s krůtím masem

Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 3.9. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 3.9. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 3.9. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 3.9. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Marinovaná krůtí prsa

Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinovaná krůtí prsa má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Krůtí prsa naložená v marinádě nejen ze sójové omáčky, hnědého cukru a citronové šťávy.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Komentáře k receptu Pórkový krém se smaženými brambory
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce