
Pomalý hrnec
(24 receptů)
Pomalý hrnec je naprasto nepostradatelným pomocníkem v kuchyni. Šetří čas a maso připravované v něm, dlouze tažené několik hodin bez dozoru ve vlastní šťávě s pár kapkami vody, se samo rozpadá při pouhém doteku a nikdy se nevysuší.
Jehněčí v pomalém hrnci

(135)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.
Stehna v limetkové šťávě

(426)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.
Krůtí stehna v omáčce

(271)
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.
Kuřecí stehna po marocku

(15)
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.
Kuřecí stehna v ananasu

(14)
Jednoduchý recept inspirovaný asijskou kuchyní. Maso se dusí v ananasové omáčce, je šťavnaté a samo odpadá od kosti.
Kotleta s krémovou omáčkou

(1)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Krůtí stehna na víně

(2)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.
Jehněčí kolínko na víně

(418)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.
Skopové na pivě

(14)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.
Králík z jednoho hrnce

(11)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.
Krůtí hoisin

(13)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Kuře v pomalém hrnci

(36)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.
Chili con carne

(24)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Mrkvový krém s čočkou

(92)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.
Srnčí guláš

(5)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Krůtí stehna na divoko

(108)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.
Handi Gosht

(507)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.
Pomalu dušená telecí líčka

(13)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.
Dušené hovězí

(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Cottage pie

(584)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Kuřecí s brambory na podmáslí

(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.
Plněné papriky

(1)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.
Krůtí stehno s celerovou kaší

(351)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.